088 0101 200 [email protected]

Koken met stoom past in de gezonde kook trend van nu. Wanneer eten gaart door middel van stoom blijven de voedingsstoffen namelijk beter behouden, zoals mineralen en vitamines. Daarom is de stoomoven steeds populairder in de huidige keuken.

Hoe werkt een (Combi-) Stoomoven?

Een (combi-) stoomoven verdampt water door verhitting, waarna de gerechten door de vrijgekomen stoom worden gegaard. Omdat de gerechten niet direct met water in aanraking komen blijven voedingsstoffen, vitamines, mineralen, kleur en vorm, goed intact. Daarnaast kan koken met stoom zonder vet, boter of olie. Hierdoor zijn stoomoven maaltijden erg gezond.

Waarom een (Combi-) Stoomoven?

Naast het behoud van voedingsstoffen zorgt een stoomoven ook voor een verbeterde smaak omdat bij een stoomoven de perfecte temperatuur ingesteld kan worden. Zo wordt het eten niet te snel of te langzaam gaar.

Een ander groot voordeel van een stoomoven is dat gehele maaltijden tegelijkertijd bereid kunnen worden. Ingrediënten met een langere kookduur kunnen als eerste de oven in, waarna ingrediënten die minder tijd nodig hebben toegevoegd kunnen worden. Zo kunt u met één enkel apparaat een volledige maaltijd klaarmaken. Dit scheelt ook nog eens aan afwas, aangezien de verschillende ingrediënten niet in aparte pannen hoeven te garen.

Een combi-stoomoven is niet alleen super handig voor het bereiden van verse producten en lekkere maaltijden, maar is door de multifunctionaliteit ook geschikt voor het ontdooien of grillen van voedsel. Andere mogelijkheden zijn het steriliseren van babyflesjes of het voorverwarmen van borden.

De 15 Grote Voordelen van een (Combi-) Stoomoven:

 1. Behoud van voedingsstoffen (vitamines, mineralen).
 2. Geen boter of vet nodig voor de bereiding van het eten.
 3. Meerdere gerechten of volledige maaltijden kunnen tegelijkertijd worden klaargemaakt.
 4. Behoud van smaak.
 5. Koken met precisie: stel zelf de optimale temperatuur in.
 6. Geen last van gerechten die overkoken of aanbranden.
 7. Vlees en vis zullen mals en sappig blijven in plaats van uit te drogen.
 8. Groenten behouden hun knapperige ‘bite’.
 9. Geen kookluchtjes.
 10. Minder toezicht nodig tijdens de bereiding, daar er geen risico van overkoken of aanbranden is.
 11. De kooktijd is niet afhankelijk van de hoeveelheid voedsel die bereid wordt, daar 3 aardappelen net zo snel garen als 10 aardappelen.
 12. Een combi-stoomoven is ook als normale oven te gebruiken.
 13. Bij een combi-stoomoven kunnen ook zowel de stoom- als ovenfunctie tegelijkertijd gebruikt worden. Perfect voor het braden van vlees!
 14. Kan gebruikt worden om fruit te her-bevochtigen.
 15. Pellen van fruit (en tomaten) gaat makkelijker na een kort bezoek aan de stoomoven.

Conclusie

Een stoomoven is een geweldig stukje techniek, waardoor we én makkelijker én gezonder kunnen koken. De gerechten behouden niet alleen beter hun vitamines en voedingstoffen, maar ook de kleuren en structuur van het eten blijft beter goed.

Bent u op zoek naar een stoomoven, maar wilt u graag extra advies? Daar helpen we je natuurlijk graag mee! Bekijk hier onze filialen en openingstijden, of maak hier gelijk een afspraak.

Heeft u al een stoomoven? We zijn benieuwd naar uw ervaringen, en zien deze graag beneden in de comments. Zoekt u nog een lekker gerecht? Hier vindt u heerlijke stoomoven recepten. Veel kookplezier!

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest