088 0101 200 [email protected]

In elk jaargetijde is er een wijnsoort die net wat lekkerder smaakt, eigenlijk net als seizoen gerechten. Waar je in de zomer de voorkeur geeft aan een lekkere lichte frisse wijn, is de herfst uitermate geschikt voor zwoelere en vollere wijnen. Lekker met een goede borrelplank. Maar wat zijn lekkere herfstwijnen?

 

Herfstwijnen

Wat maakt een wijn nou een goede herfstwijn? Wijnen geschikt voor de herfst zijn voller van smaak en hebben genoeg complexiteit en intensiteit. Een herfstwijn is zeker niet zoet, maar heeft ook niet teveel zuren.

 

Rode wijn
De zwoele en volle rode wijnen doen het goed in de herfst. Kruidiger en robuuster zijn eigenschappen van een goede herfstwijn. Zeer geschikt is een rode wijn van de Syrah druif (ook wel Shiraz druif genoemd). De Syrah druif geeft een stevige, peperachtige wijn die zeer goed rijpt en donkerrood of zelfs bijna paars van kleur is.

Lekker bij de wijn: De geuren van deze krachtige wijn zorgen voor trek. Maar wat is dan lekker om erbij te eten? Gegrilde en geroosterde vleesgerechten als worsten en stoofpotjes smaken goed bij Syrah wijn. Liever vegetarisch? Ga aan de slag met paddenstoelen of jonge harde kazen.

Ook een lekkere herfstwijn: de Cabernet Sauvignon, deze hangt qua smaak tegen de Syrah wijn aan.

 

Witte wijn
Meestal wordt er bij de herfst gedacht aan rode wijn, maar ook witte wijn kan heerlijk zijn in de herfst. Ga voor een lekkere zwoele herfstwijn, zoals de Chardonnay. Een Chardonnay smaakt nergens hetzelfde, deze druif neemt namelijk volledig de typische smaken van de bodem over. Kies een op eikenhout gerijpte Chardonnay. Deze is rijk en vol warme smaken als vanille, boter en zelfs karamel en is warm donkergeel van kleur. De meeste op hout gerijpte chardonnay komt uit warme wijnregio’s als Australië, Argentinië of Italië.

Lekker bij de wijn: Een houtgerijpte chardonnay gaat heel goed samen met gerookte producten als makreel, kip en eendenborst óf een stevig stoofpotje.

 

Wijnklimaatkast
Een must voor elke wijnliefhebber is een wijnklimaatkast. Wijn is een gevoelig product dat zijn smaak enkel volledig behoud wanneer de flessen onder ideale condities bewaard worden. Zo komt witte wijn niet goed tot zijn recht wanneer deze warm geserveerd wordt, terwijl rode wijn juist op kamertemperatuur (eigenlijk net iets eronder) geserveerd dient te worden. Gelukkig bestaat hiervoor de wijnklimaatkast!

 

 

Wil jij graag een wijnklimaatkast voor jouw herfstwijnen? Of zelfs een hele nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms en laat je inspireren of maak een afspraak met een van onze adviseurs om jouw droomkeuken te realiseren.

 

 

Meer wijninspiratie:

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest