088 0101 200 [email protected]

Wellicht houd jij wel van een lekker wijntje en heb je er ook graag een aantal op voorraad? Dan zou een speciale plek in de keuken daarvoor echt ideaal zijn natuurlijk. Maar waar moet je dan precies naar zoeken? Een wijnkoelkast of een wijnklimaatkast? Wij leggen hier precies uit wat het verschil is tussen de twee.

Wijnkoelkasten en wijnklimaatkasten, ze worden vaak door elkaar gebruikt. Er is echter wel een degelijk verschil tussen de twee kasten. Zo is de wijnkoelkast in de mogelijkheid om de wijn te koelen en de klimaatkast heeft de mogelijkheid om de wijn te verwarmen. Het is dus maar net wat jij nodig hebt. 

Hoe weet je wat het beste bij je past?

Iedere kast heeft dus een eigen doel. Het is daarom goed te weten wat voor een kast past bij jouw doel en dat heeft niet enkel te maken met wijn in huis hebben, maar nog een stuk specifieker.

Wijnbewaarkast

Wijnbewaarkasten zijn kasten om waardevolle wijnen in te bewaren voor een langere tijd en te laten rijpen. In deze kast wordt de temperatuur tussen de 10 tot 12 graden ingesteld en stabiel gehouden. Het is namelijk van belang dat de temperatuur continu stabiel blijft om de conditie van de wijn optimaal te houden.

Wijnklimaatkast

Als je op zoek bent naar een wijnkast waarin je jouw dagelijkse wijnvoorraad kunt opslaan, dan is een wijnklimaatkast wellicht een goed idee. De kast heeft de voordelen van een wijnbewaarkast, wat inhoud dat de wijn op een stabiele temperatuur gehouden wordt. De temperatuur waarop de kast de wijn bewaard is de serveertemperatuur van de wijn. Deze kasten kunnen meerdere zones bevatten. Hierdoor is het mogelijk verschillende soorten wijnen neer te leggen en afhankelijk van het soort wijn, kan je ook in deze kast, de wijn enkele jaren bewaren. 

Wijnkoelkast

De wijnkoelkast is niet voor om je wijn lange tijd in te bewaren. In deze kast kunnen wijnen relatief kort bewaard worden op drinktemperatuur. De kasten bevatten vaak een ander soort type koeling die niet geschikt is om kwaliteit van de wijn lange tijd goed te houden.

Natuurlijk is het altijd mogelijk om meer informatie te verkrijgen. Wil jij een prachtige plek voor jouw wijn in de keuken? Maak dan hier een afspraak of loop gerust binnen bij een van onze showrooms. Hier kunnen we je voorzien van informatie en advies.

Meer lezen over wijn? Bekijk dan ook:
–  Alles over de wijnkoelkast lees je hier.
Meer over wijn bewaren en wijn serveren.
– Welk wijnglas moet je hebben? Lees het hier.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest