088 0101 200 [email protected]

Op verjaardagen of andere gezellige momenten willen we graag wat te snacken neerzetten. Dit doen we vaak in de vorm van bakjes met smakelijke dingen als kaas en worst, maar wist je dat je veel meer kanten op kunt met een borrelplank. Wij willen je met deze blog inspireren om de meest verrukkelijke borrelplanken te maken, die ook nog eens een lust zijn voor het oog.

Waar begin je mee?

Om een mooie borrelplank te maken is het handig om een mooie grote plank te kopen waarop je de hapjes kunt leggen. Deze planken kun je tegenwoordig overal scoren en kun je zo groot vinden als dat jij hem zou willen. Kies bijvoorbeeld voor een mooie olijfhouten plank of misschien 2 of 3 planken van een wat kleiner formaat. Op deze manier kun je bij een groter gezelschap wat meer plankjes op tafel zetten. Koop ook wat kleine schaaltjes om bijvoorbeeld een dip of saus  in te doen.

borrelplank

De basis producten voor zo een mooie plank

Je kunt natuurlijk van alles toevoegen aan zo een plank, maar wat er sowieso op thuis hoort zijn crackertjes, nootjes, kaas, fijn gesneden worst zoals bijvoorbeeld serranoham en druiven. Naast deze producten kun je natuurlijk nog veel meer lekkere dingen toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan komkommer, tomaatjes, kleine gehaktballetjes, hummus, stukjes brood, olijven, enz.

Hoe maak je zo een mooie plank?

Wees vooral niet te georganiseerd wanneer je de plank aan het opmaken bent. Leg er en der wat van dezelfde producten neer in kleine groepjes en vul lege plekken op met druiven of andere fruit zoals bijvoorbeeld aardbeien, rode besjes of vijgen.

borrelplank2

Kom je er tijdens het koken achter dat je keuken misschien toch wat toevoegingen kan gebruiken of misschien kan jij wel een heel nieuwe keuken gebruiken? Maak dan gerust hier een afspraak bij een van onze showrooms om de mogelijkheden te onderzoeken. Je mag natuurlijk ook altijd binnen lopen zonder afspraak te maken.

Bekijk meer recepten:
– Maak deze heerlijke tzatziki, ook lekker voor op de borrelplank!
– Voeg ook smakelijke nachos toe aan je borrel met dit recept.
– Een kleine gezonde snack zijn deze Vietnamese spring rolls.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest