088 0101 200 [email protected]

Bij zomerse temperaturen horen heerlijke verfrissende gerechten. Daarom hebben wij het recept voor Vietnamese Spring Rolls voor jou. Deze rolls zitten vol met groenten en als je wilt een beetje vlees of vis. Ze zijn perfect als lunch, snack of zelfs als een lichte avondmaaltijd!

Ingrediënten:

20 rijstvellen
3 eieren
Koriander
1 rode paprika
100 gr taugé
Worteltjes
50 gr glasnoedels
*Optioneel: Je kunt ook kip, garnalen, surimi sticks, zalm, komkommer, avocado, of kool toevoegen.

20 ml sojasaus
1/2 rode peper
1 eetlepel pinda’s
1 limoen

Stappen:

1. Hak de koriander fijn en meng dit met de eieren in een kom. Roer de eieren goed los en bak de mix vervolgens tot een omelet.

2. Snijd de omelet in smalle reepjes.

3. Snijd ook de paprika en wortel in dunne reepjes.

4. Breng water aan de kook en laat de glasnoedels 4 minuten in het hete water zacht worden. Spoel deze vervolgens af onder koud water.

5. Neem een kom, groot genoeg voor de rijstvellen en vol deze met warm water. Laat stuk voor stuk een rijstvel 30 seconden in het water.

6. Leg vervolgens het zacht geworden rijstvel op een plank of bord. Om plakken van het vel tegen te gaan kun je het ook op een schone en vochtige theedoek leggen.

7. Leg in het midden van het vel wat glasnoedels, wortel, paprika, taugé en omelet. Wees niet te enthousiast met de vulling, dat zal het moeilijker maken om de roll te maken.

8. Vouw het vel met de vulling dicht als een envelop. Eerst een kant, dan de twee zijkanten en als laatste de bovenkant.

9. Herhaal dit totdat je genoeg spring rolls hebt en leg ze niet tegen elkaar, want dan zullen ze aan elkaar blijven kleven.

10. Voor de saus hak je de rode peper heel erg fijn. (de zaadjes van de peper kun je verwijderen om het wat minder spicy te maken).

11. Pers de limoen en voeg het sap en de peper toe aan de sojasaus.

12. Hak de pinda’s fijn en voeg deze als laatste toe aan de saus.

Smul heerlijk van deze Vietnamese spring rolls!

 

Kom je er tijdens het koken achter dat je keuken misschien toch wat toevoegingen kan gebruiken of misschien kan jij wel een heel nieuwe keuken gebruiken? Maak dan gerust hier een afspraak bij een van onze showrooms om de mogelijkheden te onderzoeken. Je mag natuurlijk ook altijd binnen lopen zonder afspraak te maken.

Meer recepten en tips? Lees:
– Snijd je ingrediënten julienne met deze tips.
– Maak zelf verfrissende ijsthee met dit recept.
Groenten uit de oven zijn ook om van te smullen

 

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest