Groenten uit de oven

groenten uit de oven

Het is een gemakkelijke manier om heel gezond te eten. Groenten uit de oven zijn smaakvol en erg gemakkelijk te bereiden. Wij hebben alle tips en tricks voor je op een rijtje gezet om de lekkerste gerechten zelf te kunnen maken. 

Welke groenten?

Je kunt vrijwel iedere groenten gebruiken om te roosteren in de oven. Het enige wat belangrijk is, is het voorbereiden van de groenten. Zo is het goed om grote groenten als zoete aardappel, aubergines, paprika, broccoli, bloemkool etc. In kleine blokjes te snijden, zodat ze sneller gaar zullen worden.

Welke ingrediënten heb je hiervoor nodig?

Groenten
Olijfolie
Peper en zout
Kruiden en/of specerijen (italiaanse kruiden, paprika poeder, knoflook)
Optioneel: Citroen

Hoe bereid je het?

Zoals eerder gezegd is het belangrijk om de groenten in kleine blokjes te snijden van ongeveer gelijke afmetingen. Voeg groenten die korter moet pas later toe tijdens het roosteren.

Als je de groenten in blokjes hebt gesneden schenk je er daarna een beetje olijfolie over en sprenkel je er wat zout, peper en kruiden of specerijen over. Zorg dat de stukjes groenten allemaal voorzien zijn van een beetje olijfolie en kruiden om ze die lekkere smaak te geven.

Verspreid de groenten over een bakplaat (leg er wel even een bakpapier onder om je bakplaat schoon te houden). Voeg nog altijd niet de groenten toe die korter moeten.

Zet te groenten 15 minuten in de oven op 180 graden en voeg na 15 minuten de groenten toe die korter moeten zoals bijvoorbeeld tomaatjes. Je kunt de groenten ook nog even omscheppen om het aan alle kanten goed te roosteren.

Rooster vervolgens nog 10 minuten.

Hoe lang moeten verschillende groenten:

Asperges 20 minuten (niet  snijden)
Paprika 20 minuten ( in kleinere stukken snijden)
Broccoli 25 minuten (in stukken snijden)
Spruiten 25 minuten (gehalveerd)
Pompoen 30 minuten (in kleine stukken snijden)
Wortel 30 minuten (in grote stukken snijden)
Bloemkool 25 minuten (in stukken snijden of breken)
Mais 30 minuten (in stukken snijden)
Ui 35 minten (in grove stukken)
Aardappel 45 minuten (in stukken snijden)
Zoete aardappel 35 minuten (in stukken snijden)
Tomaten 15 minuten (halveren of in kwarten)
Courgette 20 minuten (in stukken snijden)

Je kunt deze groenten uit de oven heerlijk gebruiken om een salade mee te maken met bijvoorbeeld couscous of pasta. Wees creatief!

Eet smakelijk en geniet van die heerlijke groenten uit de oven.

Kom je er tijdens het koken achter dat je keuken misschien toch wat toevoegingen kan gebruiken of misschien kan jij wel een heel nieuwe keuken gebruiken? Maak dan gerust hier een afspraak bij een van onze showrooms om de mogelijkheden te onderzoeken. Je mag natuurlijk ook altijd binnen lopen zonder afspraak te maken.

Meer recepten? Lees:
Zo maak je heerlijke risotto met paddenstoelen!
– Wel zin in prei, niet in soep? Maak dan deze heerlijke ovenschotel met prei!
– Toch heel iets anders maken? Bekijk dit heerlijke carbonara recept.

Geef een reactie