088 0101 200 [email protected]

Oh, bella Italia! Soms gaat er niets boven een lekkere pasta. Of het nou is na een lange dag, of lekker op de zondagmiddag, dit spaghetti carbonara recept doet het altijd goed.

Deze heerlijke spaghetti zet zowel een beginnende als een professionele kok in een handomdraai op tafel. Smullen dus!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 gram spaghetti
  • 250 gram pancetta of spekjes
  • 4/5 eieren (afhankelijk van de grootte)
  • 100 ml room
  • een scheutje witte wijn
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Zet een grote pan met water en een klein snufje zout op het vuur.
  2. Snijd de pancetta of spek klein en bak ze knapperig in een pan met wat olie. Doe hier na een paar minuten een klein scheutje witte wijn bij voor de smaak.
  3. Kluts in een kommetje de eieren. Doe er vervolgens de Parmezaanse kaas, room en een snufje peper bij.
  4. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  5. Schep de pasta weer terug in de pan en doe de gebakken pancetta erbij.
  6. Voeg vervolgens het ei-kaas-peper mengsel toe, en roer goed door tot het mengsel een beetje gestold is.
  7. Genieten! Voor de smaak kunt u nog wat peper, zout en Parmezaanse kaas toevoegen.

FC Dordrecht Achter het Aanrecht

Benieuwd hoe anderen het hebben gedaan? De spelers van FC Dordrecht hebben hun best gedaan bij ons in de showroom.

Het verhaal gaat dat Italiaanse chefs vroeger de gaarheid van de spaghetti controleerden door de sliertjes tegen de muur te gooien. Als de pasta bleef plakken was die gaar! Of deze mythe nou waar is of niet, de jongens hebben er in ieder geval heel veel plezier in.

Bekijk de resultaten van hun keukenavontuur in de onderstaande video!

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest