088 0101 200 [email protected]

Een must voor iedere wijnliefhebber: de wijnkoelkast of wijnklimaatkast. Wijn is namelijk een gevoelig product dat zijn smaak en kwaliteit enkel behoudt wanneer de flessen onder ideale conditie bewaard worden.

 

Wijn bewaren in de wijnkast

 

Naast dat een wijnkast een prachtig apparaat is in de keuken, kun je in een wijnkast je wijnen dus onder ideale condities bewaren en heb je geen last van temperatuurschommelingen. Hierdoor blijft jouw collectie aan wijnen langer vers en heb je altijd een passende wijn wanneer er visite komt. Is een wijnkast ook wat voor jou? Houdt dan rekening met de volgende punten bij aanschaf van een wijnkast.

 

Verschillende apparaten

Er bestaan wijnkoelkasten en wijnklimaatkasten. Ze worden vaak door elkaar gehaald, maar er zit wel degelijk een verschil tussen deze twee apparaten. Maar hoe weet je wat het beste bij je past? Het grootste verschil tussen een wijnkoelkast en wijnklimaatkast is dat de koelkast alleen koelt, terwijl een klimaatkast ook de mogelijkheid heeft om te verwarmen en werkt met meerdere temperatuurzones. Welke kast voor jou fijner is, is dus afhankelijk van welk type wijn jij graag drinkt.

 

Verschillende soorten wijn

Witte wijn of rosé wijnen komen bijvoorbeeld niet goed tot hun recht wanneer deze warm geserveerd worden, terwijl je rode wijn het liefst net onder kamertemperatuur dient te serveren. Ben je een groot liefhebber van witte wijn of rosé dan kom je dus prima uit de voeten met een wijnkoelkast. Drink je liever rood of drink je graag alle wijnen? Dan heb je meer aan een wijnklimaatkast.

 

Zou jij een wijnkast willen hebben in jouw keuken?

 

Wil je graag verder oriënteren of uitgebreid advies over wijnkasten? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends, keukenstijlen en apparatuur! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest