088 0101 200 [email protected]

Bij het uitzoeken van een nieuwe keuken komt van alles kijken. Niet alleen denk je na over hoe de keuken eruit moet komen te zien, ook moet er nagedacht worden over eventuele inbouwapparatuur in de keuken. Zo ook de oven. In deze blog vind je een overzicht van de bekendste soorten ovens.

 

Verschillende soorten ovens

 

De normale oven (conventionele oven)
Ben je op zoek naar een basic oven? Dan is de normale oven misschien wel de juiste keuze. Onder een ‘normale’ oven verstaan we de conventionele oven. De conventionele oven is een van de meest traditionele ovensystemen en is beter bekend als de elektrische oven met onder- en bovenwarmte.

 

Heteluchtoven
De heteluchtoven is ook een elektrische oven, alleen wordt bij de heteluchtoven hete lucht met een ventilator door de ovenruimte geblazen. Maaltijden warmen hierdoor sneller en gelijkmatiger op.

 

Combi-oven
Wil je een oven en magnetron? Dan is de combi oven ook een goede keuze, dat is namelijk een oven en magnetron in één. Dit apparaat is in de eerste plaats een oven en heeft dan ook geen draaiplateau, maar kan wel eten ontdooien en opwarmen. Wil je het helemaal luxe? Dan kan een 3-in-1 oven met een stoomfunctie ook een goede optie zijn! Zo kun je op meerdere manieren koken met één apparaat.

 

De stoomoven
De stoomoven: Een apparaat waar je veel mee kunt en vooral ook heel gezond mee kunt koken door te stomen maar ook ontdooien, opwarmen, pocheren, blancheren en zelfs wecken. De stoomoven is een ontzettend veelzijdig apparaat, het zal je verbazen wat je er allemaal in kunt maken! Een ander pluspunt: vitaminen blijven veel beter bewaard en dat maakt de maaltijd gezonder.

 

Pyrolyse oven
Een oven met pyrolyse functie. Pyrolyse is een zelfreinigende oven functie die vuil en vet op een hoge temperatuur verbrandt. Aanwezige etensresten worden verbrand tot een laagje as. Dit resulteert in minder schoonmaakwerk, want je veegt nadat de oven het programma heeft uitgevoerd het as weg met een doekje en dat is het.

 

 

Ben je nieuwsgierig naar de perfecte oven in jouw keuken? Neem een kijkje in onze showrooms of maak alvast een afspraak voor advies op maat.

 

 

Meer oven inspiratie:

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest