088 0101 200 [email protected]

De cannelloni is een pasta in de vorm van een pijpje. Niet te verwarren met de Cannoli, wat een pijpje is van koek en veelal gevuld wordt met room. Beiden zijn Italiaans en beiden zijn om van te smullen. Vandaag delen we echter het recept voor de cannelloni, de pasta dus. Deze pasta wordt veel gegeten in Italië, natuurlijk, maar ook in Spanje kom je hem tegen. Vaak kom je deze pasta tegen in combinatie met een bolognese saus. De variant van dit recept heeft daar naast gelegen, maar is toch een beetje anders.

 

Cannelloni recept

Ingrediënten
Het recept is goed voor 4 personen

  • 16 cannelloni pijpjes
  • 400 gram gehakt
  • 3 geroosterde paprika’s uit pot
  • 125 gram ricotta
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 500 gram tomatensaus met basilicum (passata)
  • 50 gram geraspte/ kleine stukjes mozzarella
  • Peper en zout

Ook nodig: Een grote ovenschaal

 

Stappen:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in kleine stukjes.
3. Doe de gehakt in een kom en voeg hier het ei, ricotta, paneermeel, paprika en wat peper en zout aan toe. Kneed het gehakt zodat de ingrediënten goed mengen.
4. Vul vervolgens de cannelloni met het gehaktmengsel.
5. Verdeel de helft van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en leg hier de gevulde cannelloni in. Leg ze net iets van elkaar af.
6. Verdeel de laatste saus over de pijpjes en strooi als laatste de mozzarella erover.
7. Zet ze voor ongeveer 35 minuten in de oven en eet het samen met een lekkere salade.

 

Tip! Om de pijpjes te vullen kun je het beste een spuitzak gebruiken. Heb je die niet, vul dan een stevig boterhamzakje met gehakt en knip er een hoekje af. Ook geen boterhamzakje in de buurt? Gebruik dan een klein theelepeltje.

 

Vega optie: Liever een vegetarische variant ervan maken? Verwissel het gehakt voor Vega gehakt van bijvoorbeeld de vegetarische slager.

 

Ben je er tijdens het koken achter gekomen dat er iets aan vervanging toe is of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms of maak een afspraak voor advies op maat!

 

Meer Italiaanse recepten

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest