088 0101 200 [email protected]

Pizza, altijd lekker en het allerlekkerst als je hem zelf maakt. In de maand februari is het Pizza Day. Of deze dag nu op de 9e of de 16e is, dat is niet helemaal duidelijk en natuurlijk ook niet zo belangrijk. Je kunt het natuurlijk ook gewoon 2 keer vieren, want pizza is toch altijd een favoriet op het menu.

 

Een klein beetje geschiedenis over de pizza

Wij denken waarschijnlijk allemaal dat de pizza iets mega Italiaans is. Echter bestaat de pizza al eeuwen lang. De vikingen aten al platte ronde deegbodems met daarop verschillende ingrediënten. Maar de pizza zoals we hem nu kennen is afkomstig uit Napels (Italië). In de zeventiende eeuw werd de pizza gegeten op straat, en dus niet in restaurants, door de minderbedeelden. Om de pizza uit de hand te kunnen eten moest je hem dubbelvouwen zonder dat de bodem brak. De bodem hoort dus niet krokant te zijn, maar zacht – de Napolitaanse pizza.
Na de tweede wereldoorlog won de pizza bekendheid buiten Napoli en uiteindelijk door emigratie van de Italianen veroverd deze overheerlijke maaltijd de wereld. 

*Wist je dat: Amerika is het land waar veruit de meeste pizza’s worden gegeten. Gevolgd door Italië en Canada.

pizza process

Pizza maken

Je kunt ervoor kiezen om je eigen bodem te maken, maar tegenwoordig kun je ook heel veel verschillende soorten pizzabodems kopen bij de supermarkt. Dat maakt het allemaal nog een stukje makkelijker. Wil je nu echt heel graag de bodem zelf maken dan is dit het recept:

(Dit deeg heeft een rijstijd van 1 uur)
500 gr bloem, bij voorkeur, Italiaanse bloem type‘00’
7 gr gedroogde gist
10 gr zout
275-300 ml water, lauwwarm
2 el olijfolie

Stappen:
1. Doe alle ingrediënten in een kom en meng met je handen of een mixer met deeghaken tot een deeg. Kneed dit vervolgens nog 8-10 minuten.
2. Laat het deeg 15 minuten rusten en verdeel vervolgens in 4 gelijke bolletjes. Laat het nu afgedekt op kamertemperatuur een uur rijzen.

 

Waarmee beleg je de pizza?

Als eerste smeer je er natuurlijk een heerlijke tomatensaus op. Er zijn ook nog andere opties aan sauzen (google maar eens), maar de tomatensaus is echt een klassieker en de meest bekende!

Kaas! Kies bijvoorbeeld voor mozzarella, parmezaan, gorgonzola of onze eigen Goudse kaas!

Een beetje vitamientjes, lees: groenten! Plakjes courgette, aubergine, champignons, stukjes paprika, asperges, broccoli, tomaatjes. Je kunt er echt van alles op leggen. Lekker en gezond.

Vlees of vis is natuurlijk ook heel lekker op een pizza. Denk bijvoorbeeld aan ham, salami, bacon, tonijn, garnalen of ansjovis.

Als topping kun je er ook nog kikkererwten, zongedroogde tomaat of kappertjes op leggen voor je hem in de oven schuift of een beetje verse rucola als hij afgebakken is.

Je kunt er dus werkelijk alle kanten mee op en hem precies maken zoals jij hem het aller lekkerste vindt.

 

Kom je er tijdens het bakken van de pizza’s achter dat jouw keuken wel eens een opknapbeurt kan gebruiken of misschien wel helemaal aan vervanging toe is? Maak dan hier een afspraak bij een van onze twee showrooms, dan gaan we samen met u opzoek naar de mogelijkheden die het beste aansluiten bij jouw wensen.

 

Meer recepten? 

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest