088 0101 200 [email protected]

Een heerlijk Italiaanse pasta al limone. Dit recept is gemakkelijk en snel, maar zeker om je vingers bij af te likken. Zet eens wat anders op tafel dan de bekende pasta bolognese of pasta pesto. Met dit frisse gerecht vier je de laatste zonnige dagen van het jaar.

Ingrediënten:

340 gram spaghetti
1 citroen (de schil en het sap) en *Optioneel: wat extra citroenrasp voor de garnering
1 teen knoflook, heel fijn gesneden
180 ml room
6 eetlepels ongezouten roomboter
80 gram geraspte Parmezaanse kaas
Olijfolie
Zout & peper

Stappen:

1. Breng een pan water met zout aan de kook om de spaghetti in gaar te koken.
2. Was de citroen met warm water en rol vervolgens de citroen tussen je hand en het het aanrecht even heen en weer. Dit zal zorgen dat de sap in de citroen beter vrij komt.
3. Rasp de citroen en pers hem daarna uit. Bewaar het rasp en het sap los van elkaar.
4. Zet een grote (hapjes)pan op het vuur en doe hier een scheut olijfolie in. Als de olie warm is kun je de knoflook en citroenrasp even kort verwarmen, maar niet laten verkleuren. Als de aroma’s vrij komen kun je de room erbij schenken.
5. Wanneer de room begint te pruttelen zet je het vuur laag en roer je de boter door de room. Doe dit rustig aan, beetje bij beetje, totdat de saus mooi gebonden is. Dan zet je het vuur uit.
6. Giet de pasta af, maar bewaar een beetje van het kookwater.
7. Zet de pan met saus weer op medium vuur en schep de spaghetti in de pan. Meng het geheel en voeg wellicht nog wat kookwater toe om de saus wat te verdunnen.
8. Voeg als laatste de parmezaan toe en laat deze smelten. Je kunt ook nog iets meer kookwater toevoegen mocht het geheel te dik worden.
9. Schenk als laatste de citroensap over de pasta en meng het goed.
10. Schep de pasta al limone op en voeg wat peper en zout naar smaak toe.

Geniet van deze heerlijke maaltijd.

Kom je er tijdens het koken achter dat je keuken misschien toch wat toevoegingen kan gebruiken of misschien kan jij wel een heel nieuwe keuken gebruiken? Maak dan gerust hier een afspraak bij een van onze showrooms om de mogelijkheden te onderzoeken. Je mag natuurlijk ook altijd binnen lopen zonder afspraak te maken.

Meer recepten? Lees:
– Maak pasta bolognese met rode wijn.
– Of deze heerlijke lasagne.
– Maak deze heerlijke risotto met paddenstoelen.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest