Lasagne Recept – Volgens Traditionele Bereiding

Lasagne recept

Italiaanse lasagne, wie houdt er niet van? Dit traditionele lasagne recept valt zeker bij iedereen in de smaak. De bereiding vergt enig geduld, maar het resultaat is het zeker waard!

Benodigdheden Lasagne Recept

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Middelgrote hapjespan
  • Koekenpan

Ingrediënten (voor 4 tot 6 personen)

  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 potje Italiaanse kruiden
  • 1 laurierblaadje
  • 1 blik of pak gepelde tomaten
  • 1 pak tomaten passata
  • 3 blikjes tomatenpuree
  • olijfolie
  • 3 bollen mozzarella
  • 1 pak verse lasagnebladen
  • 60 gr boter
  • 60 gr bloem
  • 600 ml koude melk
  • 1 zakje geraspte oude kaas
  • peper
  • zout
  • suiker
  • nootmuskaat

Bereidingswijze Traditionele Lasagne

  1. Verwarm wat olijfolie in de koekenpan.
  2. Snipper de ui en pers de knoflook, en fruit in de koekenpan.
  3. Verwarm ondertussen de tomatenpuree in de hapjespan op middelhoog vuur. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Blijf roeren tot de puree wat zoeter begint te ruiken. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg de ui en knoflook aan de hapjespan.
  5. Verwarm in de koekenpan weer wat olijfolie, en bak het gehakt rul. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout.
  6. Voeg het gehakt toe aan de hapjespan.
  7. Vervolgens ook de gepelde tomaten en de passata toevoegen aan de hapjespan.
  8. Roer goed door, breng op smaak met peper, zout, Italiaanse kruiden en suiker, en voeg het laurierblaadje toe.
  9. Laat ongeveer 35 minuten sudderen op laag vuur met deksel op de pan. Blijf af en toe roeren om aanbranden te voorkomen.
  10. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  11. Smelt de boter in een pannetje.
  12. Roer de bloem er doorheen tot het mengsel wat zanderig oogt.
  13. Voeg daarna de melk toe en blijf roeren met een garde.
  14. De bechamelsaus dikt langzaam in. Wanneer de saus goed ingedikt is, naar smaak peper, zout, nootmuskaat en geraspte kaas toevoegen.
  15. Snijd de mozzarellabollen in plakjes.
  16. Bouw nu in de ovenschaal de lasagne op: laagje lasagnebladen, laagje kaassaus, laagje bolognesesaus, en plakjes mozzarela. Herhaal. Eindig met een laagje kaas- en bolognesesaus, gevolgd met een laag geraspte oude kaas.
  17. Doe de lasagne ongeveer drie kwartier in de oven. Laat daarna even 5 minuten staan.
  18. Buon appetito!

Geef een reactie