088 0101 200 [email protected]

Je hoeft niet ver weg om te genieten van het lekkers dat Italië te bieden heeft, want je kunt het ook gewoon zelf klaarmaken. Dit overheerlijke Italiaanse recept voor lasagne is echt een aanrader! We weten zeker dat het hele gezin of je vriendengroep er graag van komt smullen.

Weet je dat: Lasagna het enkelvoud is van het dunne bladerdeeg en lasagne dus de meervoudsvorm is. De naam van het gerecht lasagne verwijst dan ook naar de deegbladeren die zich in het gerecht bevinden.

 

Ingrediënten voor de lasagne:

1 grote ui
3 tenen knoflook
Bleekselderij
Wortel
500 gram gemengd gehakt
Italiaanse kruiden
1 laurierblad
Spaanse peper (naar smaak)
1 blik tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten
1 pakje gezeefde tomaten
Voorgekookte of verse lasagnevellen
2 bollen mozzarella
75 gram geraspte kaas
50 gram boter
50 gram bloem
500 ml melk
suiker
peper
zout

lasagne maken

Stappen:

Bolognesesaus

1. Snipper de ui, snijd de knoflook (fijn), bleekselderij en wortel.
2. Fruit de ui in een pan en voeg hier vervolgens de bleekselderij, wortel en knoflook aan toe.
3. Verwarm in een andere pan de tomatenpuree tot deze niet meer zurig ruikt. Blijf wel goed roeren om verbranden van de tomatenpuree tegen te gaan.
4. Voeg het mengsel van ui, groenten en knoflook toe aan de tomatenpuree.
5. Bak nu in de lege pan het gehakt en voeg hier peper, zout en Italiaanse kruiden aan toe.
6. Voeg het tomatenpuree mengsel, de gepelde en gezeefde tomaten, het laurierblad toe en voeg naar smaak wat Spaanse peper, suiker toe.
7. Laat het geheel minimaal 35 minuten op laag vuur sudderen met een deksel op de pan. Roer het geheel af en toe goed door.

Bechamelsaus

8. Verwarm in een pannetje de boter en voeg de bloem toe. Roer het geheel goed door.
9. Waarschijnlijk is het geheel een klont geworden, maar dat komt goed als je er een beetje melk bij giet en dit met een garde roert. En vervolgens weer een scheutje melk toevoegen..
10. Als alle melk toegevoegd is blijf je roeren tot het een dikkere saus is. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Lasagne bouwen

11. Verwarm de oven voor op 180 graden.
12. Vet de schaal in en leg er een laag lasagnevellen in.
13. Schep 1/3 van de bechamelsaus over de vellen in de schaal en daarna 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden bol mozzarella.
14. Herhaal deze stap nogmaals en sluit af met een laag lasagnevellen en een beetje geraspte kaas erover.
15. Zet de schaal lasagne voor 45 minuten in de oven waarbij je de eerste 30 minuten de schaal afdekt met aluminiumfolie.

Eet smakelijk!

Ben jij er tijdens het maken van de lasagne achter gekomen dat je wat dingen mist in je huidige keuken of dat je graag heel de keuken eens aan zou willen pakken? Maak dan hier een afspraak om met een specialist aan tafel te gaan of kom vrijblijvend langs bij een van onze twee showrooms.

 

Meer Italiaanse recepten? Bekijk dan:

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest