088 0101 200 [email protected]

De Quooker wordt ook wel de kraan die alles kan genoemd, de kraan kan je namelijk voorzien van kokend water, gekoeld water én bruisend water. Wij leggen je graag uit hoe én wat de voordelen zijn van deze kraan.

 

Quooker: de kraan die alles kan

Voor het Quooker systeem wordt er een reservoir in het keukenkastje geplaatst, die wordt aangesloten op de kokendwaterkraan op het aanrecht. Het reservoir is zo goed geïsoleerd dat de warmte nergens naartoe kan. Daardoor is er maar heel weinig energie nodig om het water in het reservoir op een temperatuur van 108 graden te houden. Het reservoir is aangesloten op de waterleiding, dus wanneer je kokend water uit de kraan tapt, stroomt er onder het aanrecht meteen vers water het reservoir in. Voor de Quooker zijn er verschillende reservoirs beschikbaar, maar de keuze daarvoor is alleen afhankelijk van de warmwatervoorziening in huis.

Uit de Quooker kun je tegenwoordig niet alleen kokend water halen, maar ook gekoeld en bruisend water. Dat kan met de Quooker CUBE, welke naast het reservoir kan worden geplaatst.

 

6 voordelen van de Quooker

 

#1 De Quooker is veelzijdig!
Afhankelijk van het type Quooker dat je kiest, kun je er heel veel mee maken. Met de heetwaterkraan heb je niet alleen binnen een paar seconde een kop thee en zijn pasta en aardappelen ontzettend snel gaar gekookt, maar het is ook handig om nog sneller voorraadpotten en babyflessen te steriliseren, groenten te blancheren, tomaten te ontvellen en noodles of couscous te bereiden. Met de bruisend water kraan kun je naast bubbeltjeswater, ook de lekkerste fruitwaters en cocktails maken! De Quooker is dus ontzettend veelzijdig.

 

#2 Tijdbesparend
Omdat kokend water direct uit de kraan komt, kook je in een mum van tijd je aardappels, groenten en pasta’s gaar. Dat scheelt een hoop tijd in de keuken. Wist je dat je zonder Quooker ongeveer 10 minuten moet wachten tot het water kookt? Tel uit je tijdswinst!

 

#3 Water- en energiebesparend
Een heetwaterkraan is een duurzame keuze. De heetwaterkraan heeft relatief weinig watt nodig om het water boven het kookpunt te kunnen bewaren. Als je veel thee drinkt of om een andere reden water kookt, kom je al snel voordeliger uit met een heetwaterkraan. Ook als je water kookt op de traditionele manier, verwarm je meestal veel meer water dan je nodig hebt. Met de Quooker neem je alleen af wat je gebruikt en met een Quooker CUBE bespaar je ook nog eens een hoop plastic flessen. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee.

 

#4 Ruimtebesparend
Met de Quooker heb je minder apparatuur op het aanrecht. Dat betekent geen waterkoker meer in een hoekje of een fluitketel op het fornuis. Heerlijk zo’n leeg aanrecht.

 

#5 Veilig
Aan kokend water kun je jezelf lelijk verbranden, maar de Quooker is zo ontworpen dat deze zeer veilig in gebruik is. De kraan is voorzien van een kindveilige bedieningsknop, de kraan heeft een dubbelwandige uitloop waardoor die niet heet wordt en de waterstraal is vanzelfsprekend heet, maar omdat deze kraan geen massieve straal heeft en uit druppeltjes bestaat heb je je hand al teruggetrokken voordat je je echt kunt verbranden.

 

#6 Gemak
Gemak dient de mens. Met een Quooker in huis heb je kokend, gekoeld en bruisend water altijd bij de hand. En dat is ontzettend handig, want je gebruikt kokend water vaker dan je denkt. Heb je eenmaal een Quooker? Dan wil je niet meer zonder!

 

 

Ben je ook op zoek naar een Quooker of wil je de keuken in zijn geheel vernieuwen? Kom langs in onze showrooms in Dordrecht en Ter Aar of maak hier een afspraak voor advies op maat.

 

 

Meer keukeninspiratie:

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest