088 0101 200 [email protected]

Herken jij het gevoel dat je af en toe weer eens echt op de rem moet trappen, omdat je de afgelopen tijd wel erg ongezond hebt gegeten? Een gezond voedingspatroon is belangrijk, niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je mentale gesteldheid. Met welke keuken musthaves wordt het nu makkelijker om weer wat gezonder te leven? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet

 

Keuken Musthaves

 

Quooker

Drink meer! En dan geen alcoholische of suikerhoudende drankjes, maar een glas water of een kop thee! Water is erg belangrijk en heeft invloed op het regelen van je lichaamstemperatuur, is belangrijk voor het opnemen van voedingsstoffen en het afvoeren van voedings- en afvalstoffen. Vaak denken we dat ons lichaam vraagt om eten, maar eigenlijk heeft het gewoon vocht nodig. Dus als je weer eens naar een snack wilt grijpen, probeer eerst eens een glas water of thee.

Met een Quooker zet je in een handomdraai een heerlijke hete kop thee en met de Quooker Cube kun je zelfs kiezen voor verfrissend bruisend water! Een luxe keuken musthave die ook nog eens bijdraagt aan een gezond leven.

 

Blender

Met een blender kun je gezonde (groene) smoothies, pastasauzen, soepen en nog veel meer lekkers maken. Een onmisbaar keukenitem als je het ons vraagt. Sommige zeggen dat je de vitaminen kapot maakt als je ze in de blender doet, maar dat is niet waar. Zuurstof maakt dat de hoeveelheid vitaminen af zal nemen. Alleen gebeurt dat niet door het een minuutje of wat in de blender te doen. Het kan juist zo zijn dat bepaalde stoffen juist beter opgenomen worden. Maak dus een groene smoothie om extra groenten binnen te krijgen!

 

Stoomoven

Door je eten klaar te maken in een stoomoven blijven de vitamines, mineralen en antioxidanten beter bewaard. Daarbij is een stoomoven niet alleen gezond, maar ook nog eens mega gemakkelijk in gebruik. Je kunt er vlees, vis, groenten, rijst, graansoorten en aardappels in klaar maken. Door het stomen zal je ook merken dat de smaak beter zal blijven van het gerecht en het overkoken van een pan is nu echt verleden tijd!

 

Voorraad

Zorg ervoor dat je belangrijke basisdingen op voorraad hebt, zoals rijst, brood, crackers en pasta bijvoorbeeld. Ook is het handig om genoeg groenten en fruit in huis te hebben. Wanneer je de groenten en fruit alvast in stukjes snijdt en in een plastic bakje met deksel doet, zal je zien dat je het eerder zal pakken als snack. Het staat immers al klaar. Waar je vooral zo min mogelijk voorraad van in huis ‘moet’ halen; snoep en koek. Want we kennen het probleem bijna allemaal, als het open is moet het op!

 

 

Ben je op zoek naar nieuwe apparatuur of zelfs een hele nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms voor inspiratie of maak direct een afspraak voor advies op maat.

 

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest