088 0101 200 [email protected]

Welke oven past bij jou? Een combi oven, een stoomoven, een pyrolyse oven of toch een conventionele oven? Tegenwoordig zijn er diverse soorten ovens met de meest luxe snufjes erop. Het kiezen van de juiste oven kan dan ook best ingewikkeld zijn. In dit artikel vertellen wij je meer over de ‘normale’ oven: de conventionele oven.

 

De normale oven

 

Wat is een ‘normale’ oven?

Ben je op zoek naar een basic oven? Dan is de normale oven misschien wel de juiste keuze. Onder een ‘normale’ oven verstaan we de conventionele oven. De conventionele oven is een van de meest traditionele ovensystemen en is beter bekend als de elektrische oven met onder- en bovenwarmte. Dit type oven beschikt over twee verwarmingselementen. Je hebt een ovenstand die onder- en bovenwarmte gecombineerd gebruiken, dus beide verwarmingselementen tegelijk, maar ook ovenstanden waarbij je deze verwarmingselementen apart van elkaar kunt gebruiken en dus gebruik maakt van onder- of bovenwarmte.

 

Waarvoor is deze oven geschikt?

De conventionele oven is uitermate geschikt voor baksels. Niet alleen kun je door de gelijkmatige resultaten met onder- en bovenwarmte in deze oven perfecte zoetigheden bakken, zoals een lekkere chocoladetaart. Ook is de oven uitermate geschikt om met bovenwarmte een lekker goudbruin korstje op een aardappelgratin te bakken. Bovendien is deze oven ideaal om een wat nattere bodem van een quiche knapperig te bakken met de onderwarmte. Houd je van bakken? Dan is de conventionele oven een hele geschikte keuze.

 

Wat zijn de voordelen van de conventionele oven?

Een conventionele oven heeft fijne voordelen. Zo kun je de temperatuur plaatselijk regelen (boven, onder of een combinatie), heb je geen schommelingen in de temperatuur, droogt het baksel in de oven minder snel uit dan in bijvoorbeeld een heteluchtoven en is dit type oven vaak voordelig geprijsd.

 

Zijn er dan ook nadelen?

Een van de weinige nadelen aan deze oven is dat het wat langer duurt om de oven voor te verwarmen en een aanpassing van de temperatuur kost iets meer tijd.

 

De geschikte oven?

Wanneer je op zoek bent naar een gemakkelijke oven en/of van bakken houdt, is de oven met boven- en onderwarmte misschien wel een geschikte oven voor jou. Laat je vooral adviseren door onze adviseurs in onze showrooms, zij helpen graag bij het kiezen van de juiste oven.

 

 

Benieuwd geworden of wij uw droomkeuken hebben met een conventionele oven? Kom dan zeker even kijken bij een van onze showrooms en laat je inspireren. Liever direct advies? Dan kan je hier een afspraak maken.

 

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest