088 0101 200 [email protected]

Een oven met pyrolyse is een zelfreinigende oven die vuil en vet op een hoge temperatuur verbrandt. Aanwezige etensresten worden verbrand tot een laagje as. Dit resulteert in minder schoonmaakwerk, want je veegt nadat de oven het programma heeft uitgevoerd het as weg met een doekje en dat is het. Hoe de pyrolyse oven precies werkt, leggen we graag uit in deze blog.

 

Zelfreinigende oven

Wat is pyrolyse?
Pyrolyse is dus een schoonmaakfunctie dat vuil en vet verbrandt door de oven te verwarmen op een hoge temperatuur. De oven schrobben is hiermee verleden tijd. Niet alle ovens hebben een pyrolyse functie, heb je deze wel dan scheelt dat een flinke schoonmaakklus.

 

Hoe werkt de pyrolyse functie?
Raadpleeg allereerst natuurlijk de handleiding die bij de oven hoort, maar voor je de pyrolyse start haal je in ieder geval de bakplaten en roosters uit je oven. Wanneer je de pyrolyse stand inschakelt vergrendelt de deur van je oven automatisch i.v.m. veiligheid. De oven verhit namelijk tot wel 480 graden Celsius. Door de hoge temperatuur verbrandt vet en vuil tot as en wanneer de oven afgekoeld is, haal je het as weg met een doekje. Simpeler kan bijna niet.

 

Hoe lang duurt pyrolyse?
Afhankelijk van hoe vies de oven is en wat de mogelijkheden van de oven zijn, doet de pyrolyse functie er gemiddeld 1 of 2 uur over. En afhankelijk van hoe vies de oven is, gebruik je de functie één keer per half jaar.

 

Wat ons betreft is de pyrolysefunctie ontzettend handig. Zeker omdat je zelf de oven niet meer grondig hoeft schoon te maken. Daarnaast is door deze functie de oven ook hygiënischer: aangekoekt vet en etensresten worden verwijderd en er kunnen daarnaast geen schoonmaakmiddelen in de oven achterblijven en in je eten terecht komen.

 

 

Ben je op zoek naar een oven met zelfreinigende functie? Of ben je misschien wel op zoek naar een gehele nieuwe keuken? Je kunt hier een afspraak maken voor een online gesprek om de keuken van je dromen te verwezenlijken.

 

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest