088 0101 200 [email protected]

De inductiekookplaat is tegenwoordig niet meer weg te denken in de keuken. Een inductie kookplaat is energiezuinig, veilig en snel, niet gek dus dat inductie koken tegenwoordig ontzettend populair is. Daarom hebben wij 5 weetjes over koken op inductie voor je op een rijtje gezet.

 

Inductie koken

 

Veilig
Bij inductie koken wordt niet de kookplaat, maar de pan opgewarmd. Dit komt omdat een inductiekookplaat werkt met elektromagnetisme. Geen pan op de kookplaat? Dan zal de kookplaat ook niet werken. Ook niet als je deze per ongeluk aan zet of als er een bordje op de kookplaat staat. En omdat de kookplaat enkel de pan verwarmd is de kookplaat, ondanks restwarmte als je de hete pan eraf haalt, snel afgekoeld. Dit maakt de kookplaat het meest koele en veilige kooksysteem, zeker wanneer je kinderen en/of huisdieren hebt.

 

Zuinig en snel
Inductie koken is zuinig omdat de warmte alleen wordt opgewekt waar deze nodig is. Hierdoor heb je bijna geen verlies van energie. Ook kan een inductiekookplaat een pan heel snel verwarmen, sneller dan op bijvoorbeeld gas.

 

Makkelijk
Geniet van het gemak. Met inductie koken heb je veel meer controle over de bereiding van je eten. Bovendien is door de volledig vlakke vorm, zonder enige naden of pitten, het schoonmaken van deze kookplaten simpel en snel. Doekje erover en klaar!

 

Pannen
Inductie pannen hebben een magnetische bodem. Waar de keuze vroeger nog beperkt was, heb je tegenwoordig een enorm assortiment (betaalbare) pannen die geschikt zijn voor inductie koken. Wist je al dat gietijzeren pannen zeer geschikt zijn voor inductie koken? Dus kook je je favoriete stoofpotjes en grill je je saté voortaan ook gewoon op een inductiekookplaat.

 

Van gas naar inductie
Zou je graag van gas over willen stappen op inductie? Dan is het goed om eens even een kijkje te nemen in jouw keuken. Heb je de juiste aansluitingen al om de inductieplaat op aan te sluiten of moet er nog het één en ander geregeld worden? Dan is het raadzaam om een elektricien in te schakelen. Een krachtige inductiekookplaat kan namelijk niet in het normale stopcontact.

 

 

Wil jij graag op inductie koken en wil je weten wat de mogelijkheden zijn in jouw keuken? Of ben je op zoek naar een compleet nieuwe keuken? Maak een afspraak in een van onze showrooms en kook binnenkort de sterren van de hemel op je nieuwe inductiekookplaat of in je nieuwe keuken!

 

 

Op zoek naar meer keukeninspiratie?

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest