088 0101 200 [email protected]

Ben je op zoek naar een keuken, maar ben je nog niet helemaal uit over de indeling van de keuken? Of misschien heb je al een idee, maar blijkt dit in de praktijk misschien helemaal niet zo handig. In dit artikel vertellen we je alles over onderkasten in de keuken: wat zijn de opties?

 

Soorten keukenkasten

We praten vaak over het uiterlijk van de keuken, maar de binnenkant is net zo belangrijk bij het uitzoeken van de keuken. KeukenWarenhuis.nl heeft een groot aanbod van diverse soorten keukenkasten en elke keukenkast heeft weer zijn eigen functie. Wat precies werkt is voor iedereen anders, daarom moet je goed bedenken wat prettig zou werken voor jou! Wij helpen je graag bij het maken van een keuze, daarom geven we jou meer informatie over de meest bekende keukenkasten en de functie ervan. Dit keer bespreken we de onderkasten.

 

Soorten onderkasten

Deuren voor apparatuur
Wil je graag inbouwapparatuur? Apparatuur zoals de koelkast, vriezer en vaatwasser bevinden zich in de onderkasten. Om je keuken één geheel te maken, gebruik je voor je inbouwapparatuur losse deuren.

 

keukenkasten types

 

Deuren met legplanken
Een van de bekendste keukenkasten is een kastje met deur en legplanken. Je hebt ze in een enkele kast, maar ook een dubbele kast. Keukenkasten met legplanken zijn vaak uitermate geschikt voor spoelbakken, omdat er genoeg ruimte is voor de sifon.

 

Lades
In lades kun je veel spullen kwijt en wanneer je een lade opentrekt zie je in één oogopslag wat je in huis hebt. Ook in lades heb je variatie, zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor 2 of 3 lades per kast. Bovendien heb je ook verschillende breedtes van lades. De brede lade is heel populair. Naast dat ze zorgen voor veel opbergruimte, geven ze een rustige uitstraling aan de keuken en maken lades de keuken optisch ruimtelijker.

 

Binnenlades
Bij een onderkast met binnenlades heb je een lade in de ladekast, zonder dat het front wordt opgedeeld in verschillende lades. Hierdoor lijkt het alsof je één lade hebt, maar wanneer je de lade opentrekt zijn er dus meer (binnen)lades zichtbaar. De binnenlade biedt een extra mogelijkheid om kleine dingen op te bergen, denk bijvoorbeeld aan een besteklade.

 

Keukenkast met korflades
Het verschil met een gewone ladekast en een korflade is dat een korflade naast een opstaande rand ook een extra railing heeft, waardoor er een soort korf ontstaat. De railing zorgt ervoor dat spullen niet uit de lade kunnen vallen en zijn dus ontzettend handig om pannen, schalen en voorraad in op te bergen.

 

lade indeling

 

Efficiënte ladeindeling
Heb je lades in de keuken en wil je graag je spullen georganiseerd opbergen? Denk dan aan bestekbakken en ladeverdelers. Met een ladeverdeler kun je een lade in verschillende vakken verdelen. Ook kun je denken aan een messenblok in je lade of een rek voor kruiden.

 

 

Ben je nieuwsgierig naar de opties in jouw keuken? Neem een kijkje in onze showrooms of maak een afspraak voor advies op maat.

 

 

Meer inspiratie:

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest