088 0101 200 [email protected]

We zien het tegenwoordig weer vaker, een bar in de keuken. Misschien komt het omdat we de laatste tijd de gezelligheid toch meer naar huis proberen te verplaatsen en een bar is de perfecte locatie voor gezelligheid. Want terwijl er iemand voor een heerlijke maaltijd zorgt, kunnen de anderen aanschuiven aan de bar en de borrel daar voortzetten

bar keuken grijs

De voordelen van een bar in de keuken

Naast dat het een heel gezellige plek kan zijn in de keuken heeft zo een bar nog meer voordelen. Je kunt het natuurlijk ook gebruiken als je vaste eetplek als je beperkte ruimte hebt. Op deze manier kun je de eettafel en de keuken uit 1 deel laten ontstaan.

Als je een bartafel als toevoeging hebt naast je eettafel, dan is het vooral ook handig voor een snelle maaltijd. Bijvoorbeeld als je kinderen in de ochtend snel ontbijten voor ze naar school gaan, of als er al iemand eerder moet eten omdat hij of zij moet sporten in de avond.

Werk je nog veel vanuit huis? Dan kan een bar ook heel fijn zijn om het zittend werken even af te wisselen met staand werken. Geen ruimte voor een bar? Misschien is een uitschuifbare tafel ook een optie. Want een tafel direct in je keuken is een heel fijne plek voor heel veel soorten momenten.

bar keuken

Nadelen van een bar in de keuken

Over dit lijstje kunnen we kort zijn. Misschien oogt het net wat minder strak dan kastjes, omdat er nu ook barkrukken in de keuken staan. Echter heb je dat met de keuze voor de juiste barkruk ook zo weer opgelost. We kunnen het natuurlijk hebben over of het noodzakelijk is. Zoals veel dingen in het leven is het natuurlijk niet noodzakelijk, maar wel lekker makkelijk en gezellig als je het wel hebt.

bar in de keuken wit met hout

Geschikt voor wat voor soort keuken?

Met een beetje passen en meten kunnen we vaak wel een mooi plekje vinden voor een bar in de keuken. Echter gaat het in hele kleine ruimtes vaak wat moeilijk worden. Het mooiste komt een bar uit de verf als het een open keuken betreft. Op deze manier kun je de open verbinding toch iets breken door een bar te plaatsen.

Ook voor eilandkeukens is dit een heel geschikte optie. Door een helft van het eiland als zitruimte te ontwerpen heb je werkruimte en eet-gedeelte in één object. Je kunt dit onder andere zien bij de keuken van Helga en Wout.

bar in de keuken mat

Deze keuken is een populaire keuken bij Keukenwarenhuis.nl. Het betreft een moderne keuken met aanzetbar. Ben je benieuwd naar deze specifieke keuken? Klik dan hier en bekijk de informatie.

 

Benieuwd of we zo een mooie bar in de keuken kunnen plaatsen bij jullie thuis? Maak hier een afspraak en kom langs bij een van onze twee showrooms. We voorzien u graag van advies op maat onder het genot van een lekkere kop koffie.

 

Meer lezen?

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest