088 0101 200 [email protected]

We gaan weer langzaam het najaar in en dat betekent toch vaak dat we vaker de gezelligheid binnen opzoeken in plaats van dat we naar buiten gaan. Hoog tijd dus om de natuur in de keuken te halen. Hoe je dat doet? In deze blog lees je tips om meer natuur in de keuken te brengen.

 

Natuur in de keuken

Hoe breng je dan de natuur in de keuken? Dat kan met natuurlijke materialen, planten en een aantal aanpassingen in je keuken!

 

natuur in de keuken

 

Natuurlijke materialen

Breng natuurlijk ogende materialen in de keuken. Hierbij kun je denken aan een complete keuken van hout(look) en aanrechtbladen van natuursteen, maar natuurlijk ook aan accessoires. Ga voor natuurlijke materialen zoals hout, marmer, terrazzo, natuurstenen elementen, aardewerk, linnen en katoen. Denk bij accessoires aan houten wandplanken, mooie houten snijplanken, mooie keramieken servies, rieten mandjes, een prachtige vaas met mooie takken en kwalitatieve handdoeken en theedoeken. Kies voor natuurlijke tinten als taupe, beige, grijs, groen en terracotta. Hiermee creëer je binnen no time een natuurlijke uitstraling.

 

keukentrends

 

Planten

Planten brengen leven in huis, maakt de keuken gezellig en de groene kleur zorgt voor rust! Kies een mooie plek in de keuken uit voor planten. Dit kan door plantjes op het aanrecht te zetten, hangplanten aan het plafond of aan de muur te hangen, maar ook een mooie grote strelitzia op de grond. Natuurlijk kun je ook kiezen voor kruidenplanten zoals munt, basilicum en bieslook, deze kun je dan meteen ook gebruiken om de lekkerste gerechten te maken. Een mooie bos veldbloemen op het aanrecht of op de eettafel geven veel sfeer in je keuken.

 

kruidenplanten

 

Keuken aanpassen

Je keuken opleuken kan dus al voor een klein budget. Wil je een grote verandering in de keuken aanbrengen, maar geen hele nieuwe keuken? Dan zou je ook alleen de fronten of het werkblad van de keuken kunnen vervangen. Op die manier creëer je ook een compleet nieuwe look.

 

planten in keuken

 

Benieuwd naar de mogelijkheden om de keuken toch nog een stapje verder aan te pakken dan enkel deze tips toe te passen? Kom dan gezellig langs bij een van onze showrooms en laat je verrassen door de mogelijkheden. Maak hier alvast een afspraak. Dan zorgen wij dat de koffie klaar staat.

 

Meer keukentrends inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest