088 0101 200 [email protected]

Houd jij van een landelijke sfeer in huis en ben je op zoek naar tips hoe je dit in de keuken kunt creëren? Haal een landelijke sfeer in de keuken met deze tips.

 

Landelijke sfeer

Hoewel er verschillende soorten landelijke keukens bestaan, zie je in deze stijl toch vaak grijstinten, aardetinten en natuurlijke materialen zoals hout terug. Een van de kenmerken van een landelijke sfeer is dan ook een rustige en natuurlijke uitstraling. Hier kun je zelf natuurlijk nog extra kleur aan toevoegen met bijvoorbeeld accessoires. Maar hoe pas je deze stijl toe in de keuken wanneer je geen typisch landelijke kader keuken in huis wilt? Kies voor een houten keuken!

 

landelijke sfeer

 

Houten keuken

Houten keukens hebben een warme, natuurlijke en rustige uitstraling. Precies zoals je dat vaak terugziet in de landelijke sfeer. Met een houten keuken kun je denken aan een knoestig front voor een robuuste uitstraling, maar ook houten keukens met een rustige nerf. De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Houten keuken of houtlook keuken

Of je nu voor een echte houten keuken gaat, voor houtfineer kiest of voor een houtlook keuken, met een van deze opties ben je verzekerd van een landelijke uitstraling in de keuken. Houten keukens worden meestal samengesteld uit houtlook kunststof of uit fronten met een laagje fineer: oftewel echt hout. Beiden soorten hebben hun eigen voor- en nadelen. Voor welk materiaal je moet kiezen, is helemaal afhankelijk van jouw wensen!

 

accessoires en stijl

 

Landelijke keuken en accessoires

Liever geen houten keuken maar wel een landelijke sfeer in de keuken? Ga voor een keuken in een rustige grijs- of aardetint. Voor een extra landelijke sfeer kies je voor een mooi kaderfront.

Een minder ingrijpende verandering is de muur in de keuken schilderen in een van deze tinten. Ook kunnen prachtige houten planken de keuken een hele andere uitstraling geven en doen accessoires een hoop. Met accessoires kun je denken aan natuurlijke materialen zoals houten snijplanken, mooi servies dat gezien mag worden, rieten mandjes en het gebruik van stoffen zoals een mooi keukenschort of een prachtige handdoeken set die een prominente plek in de keuken krijgen.

 

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn in jouw keuken? Kom langs in een van onze showrooms in Ter Aar of Dordrecht. Of maak een afspraak voor advies op maat. Onze collega’s helpen graag jouw landelijke droomkeuken te realiseren!

 

Meer keukeninspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest