088 0101 200 [email protected]

Soms wil je weer eens wat anders met je interieur en zo ook het interieur van je keuken. Door meer kleur aan je keuken toe te voegen creëer je al makkelijk een heel andere sfeer zonder dat de hele keuken verbouwd hoeft te worden. Lees snel verder om te zien wat je allemaal kunt doen voor een (kleine) touch up.

Keukenkastjes aanpakken

We schreven al eerder over het zelf verven van je keukenkastjes. Als je graag klust in huis, dan is dat waarschijnlijk een heel leuke taak. Je kunt daarmee in een handomdraai je keuken een heel andere kleur geven. Wat ook een optie is, is om de fronten te vervangen voor een nieuw kleurtje, door je keuken te renoveren. Wees niet bang voor een beetje kleur en vergeet niet dat je ook altijd twee fronten kunt combineren. Zo kun je kiezen voor een rustige basis en een beetje kleur door bijvoorbeeld de bovenkastjes een kleurtje te geven.

Textiel

Een minder kostbare en intensieve manier van kleur toevoegen is door het keukentextiel aan te passen. Kies een kleur of kleurencombinatie en shop de leukste dingen bij elkaar. Van schort tot theedoeken tot ovenwanten… Ga ‘all out’ met je nieuwe keukentextiel en stem alles goed op elkaar af. Zo zal je zien dat het opeens wat toevoegt aan je keuken, in plaats van dat het er enkel is voor de functie.

kleur in de keuken met servies

Servies

Een andere optie, die tevens ook goed te combineren is met de keuze voor textiel, is je servies aan te passen. Kies voor een gekleurd servies, gekleurde glazen, gekke kopjes en mokken om alles wat meer kleur en eigenheid te geven. Van alles in 1 kleurthema tot aan een bontgekleurde bedoeling, als het bij je past en kleur toevoegt aan het geheel is je missie geslaagd.

Gekleurde keukentools

Wanneer je kiest voor apparatuur op aanrecht, kies dan voor een leuke kleur. Je hebt waanzinnig leuke gekleurde blenders, broodroosters, koffiezetapparaten en waterkokers om je keuken mee op te vrolijken. Maar ook kun je natuurlijk kiezen voor gekleurde pannen en een mooi gekleurde spatelpot of voorraadpotten.

 

kleur in de keuken tools

Gekleurde blikvangers

Je kunt ook groter denken dan de dingen op het aanrecht en in de kastjes. Denk bijvoorbeeld aan een gekleurde koelkast, oven of prullenbak. Op deze manier voeg je echt een blikvanger toe aan je keuken en zit het met die ‘pop of colour’ meteen goed. 

kleur in de keuken3

Een likje verf op de muur

Je kunt natuurlijk ook de kleur van de muur in je keuken aanpassen. Kies hiervoor wel de juiste verf. Een die je met een beetje water af kunt nemen. Want in de keuken willen nog wel eens wat vlekken ontstaan. Daarbij is het goed om te bedenken welke muur of muren je wilt aanpakken. Ga je voor de muur achter het keukenblok of voor een lege wand in de keuken waar juist de keuken niet tegenaan staat? Het voordeel van een likje verf op de muur is dat je het ook snel weer aan kunt passen als je erop uitgekeken bent. Daarbij kun je door de kleur op de muur te combineren met accessoires wel voor een mooie eenheid zorgen.

Wandplanken of open kast

Wil je je servies en voorraadpotten een mooi plekje geven waar het ook echt wat toevoegt aan je keuken? Kies dan voor wandplanken, een open kast of een kast met glazen deurtjes. Op deze manier kun je heel gemakkelijk wat meer van je persoonlijkheid in de keuken laten zien. Ook kun je hier perfect je kookboeken neerzetten. 

 

Wil jij toch heel graag meer doen dan enkel kleur in de keuken ? Maak dan hier een afspraak om te ontdekken wat de opties zijn. Je mag natuurlijk ook gewoon een kijkje komen nemen bij een van onze twee showrooms om je te laten inspireren. 

 

Meer inspiratie?

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest