088 0101 200 [email protected]

Wanneer je in de keuken niet veel ruimte hebt, vraagt dit om creatieve oplossingen. De ideale keuken voor kleine ruimtes is een kitchenette. We vertellen er graag meer over.

 

De kitchenette

Een kitchenette is een hele kleine keuken. Door het kleine formaat van deze keuken waren de functies ervan beperkt. Tegenwoordig zijn de kitchenettes ondanks het kleine formaat een stuk functioneler. Zo zit er in een kitchenette een spoelbak en is deze tegenwoordig vaak ook voorzien van een kookplaat en koelkast, wat deze keuken wel functioneel maakt. Je ziet een kitchenette vaak terug in winkels, op kantoren maar ook in bijvoorbeeld kleine appartementen.

 

Werkruimte

Voldoende werkruimte in een keuken is belangrijk. Want wat als je nu een lekkere maaltijd wilt koken, maar je hebt nauwelijks ruimte om lekker te kunnen koken. Voldoende werkruimte in een keuken zorgt voor extra kookplezier. Zorg er daarom voor dat je minimaal 80 centimeter werkblad hebt tussen je spoelbak en de kookplaat. Heb je dan nog ruimte tekort? Dan is het ook een idee om je kookplaat af te dekken wanneer je deze niet gebruikt. Zo creëer je extra werkruimte.

 

Apparatuur in de kitchenette

Het is goed om te kijken naar de mogelijkheden in een kleine keuken. Zo kan bijvoorbeeld een combi-oven een uitkomst zijn. Dat is een oven en magnetron in één. Of je kunt kiezen voor een combinatie van een stoomoven en normale oven. Drink je veel thee? Dan is een heetwaterkraan zoals een Quooker ook een handige optie. Zo heb je geen waterkoker nodig, wat weer extra ruimte bespaart op het werkblad.Wel neemt een heetwaterkraan vaak net iets meer ruimte in beslag in het gootsteenkastje. Bedenk wel: hoe meer apparaten, hoe minder werkruimte!

 

Opgeruimd staat netjes

Een kleine keuken vraagt om weinig spullen. Bewaar geen onnodige spullen in een kleine keuken. Wil je de ruimte van de keuken zo goed mogelijk benutten? Overweeg dan lades in plaats van keukenkastjes. Lades zijn enorm handig als het gaat om opbergruimte en ook kun je gemakkelijker bij de achterste producten in het kastje.

 

Al is de ruimte van je keuken beperkt, je kan er alsnog veel kanten mee op en er een waanzinnig mooie keuken van maken. Kom langs in onze showrooms en laat je inspireren of maak direct een afspraak voor advies op maat. Hier vind je alvast een kleine greep uit onze kitchenettes. De koffie en thee staat klaar!

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest