088 0101 200 [email protected]

Keukens zijn er in verschillende kleuren, maten en opstellingen. Wat de opstelling van de keuken is of wordt is natuurlijk geheel afhankelijk van wat mogelijk is in de ruimte. Waar in de ene keuken alleen een klein recht keukenblok mogelijk is, kan de ander een grote keuken met eiland kwijt. Wat zijn de mogelijkheden qua opstellingen? In deze blog vertellen we meer over de meest voorkomende keukenopstellingen.

 

Keukenopstellingen

 

rechte keuken - keukenopstellingen

De rechte keuken

De basis van alle keukenopstellingen: de rechte keuken. Deze opstelling is door de simpele vorm voor alle woningen geschikt. Of de beschikbare muur nu 2 of 8 meter lang is, een rechte keuken kan altijd. De rechte keuken is bovendien overzichtelijk, handig in gebruik en zeer geschikt voor smalle ruimtes.

 

parallel keuken met eiland - keukenopstellingen

De parallel keuken

De parallel keuken wordt gevormd door twee rechte keukens die tegenover elkaar geplaatst worden. Zo creëer je aan beide kanten werkruimte. Deze opstelling is zeer geschikt voor een korte, maar enigszins brede ruimte. Maar ook in een grote keuken kan deze opstelling de uitkomst bieden. Belangrijk is dat er tussen de twee keukenblokken minstens 2 meter vrije ruimte gehouden wordt. Bij de parallel keuken kun je denken aan een hoge kastenwand en laag keukenblok, maar wanneer je keuken in een grote ruimte staat kun je er ook een (schier)eiland mee creëren.

 

De L-keuken

De L-Keuken

De L-keuken, ook wel bekend als de hoekkeuken, is één van de meest populaire keukenopstellingen. Het praktische ontwerp zorgt voor voldoende werkruimte. Deze opstelling leent zich uitstekend voor zowel kleine als grote ruimtes en kan hierdoor in vrijwel iedere woning geplaatst worden.

 

De U-keuken

De U-Keuken

Deze opstelling heeft de vorm van een U en maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Zet deze opstelling tegen drie wanden en behoud maximale ruimte in de keuken of speel met de plaatsing en plaats deze opstelling tegen twee wanden, waardoor je aan een van de kanten een bar creëert. Er zijn verschillende mogelijkheden en met dit praktische ontwerp heb je alles binnen handbereik.

 

De G-keuken

De G-Keuken

De G-keuken kan het beste worden omschreven als een U-keuken met extra schiereiland. Deze grote keukenopstelling kan alle benodigde apparatuur gemakkelijk kwijt en biedt veel kastruimte. Het is één van de grootste keukenvormen. Deze keuken is perfect voor grote ruimtes.

 

de eilandkeuken - parallel keuken

Eilandkeuken

Een eilandkeuken is een keuken met een eiland. Er zijn verschillende soorten keukeneilanden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kookeiland, spoeleiland, werkeiland of schiereiland. Op een kookeiland kun je koken, een keukeneiland met een kookplaat dus. Op een spoeleiland is een keukeneiland met spoelbak. Wil je een werkeiland? Dan heb je een eiland met een leeg aanrechtblad er bovenop om te kunnen werken (of lekker om aan te zitten). En een schiereiland? Die staat met één kant tegen de muur of keukenopstelling aan.

 

Dit waren voorbeelden van de meest voorkomende keukenopstellingen. Wil je weten wat mogelijk is in jouw keuken? Kom langs in onze showrooms en laat je inspireren, of maak direct een afspraak voor advies op maat.

 

Meer inspiratie:

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest