088 0101 200 [email protected]

Ben je op zoek naar een keuken, maar ben je nog niet helemaal uit over de indeling van de keuken? Of heb je al een idee, maar blijkt dit in de praktijk misschien helemaal niet zo handig. Eerder vertelden we al over onder- en bovenkasten. In dit artikel vertellen we je alles over hoekkasten in de keuken: wat zijn de opties?

 

Soorten keukenkasten

We praten vaak over het uiterlijk van de keuken, maar de binnenkant is net zo belangrijk bij het uitzoeken van de keuken. KeukenWarenhuis.nl heeft een groot aanbod van diverse soorten keukenkasten en elke keukenkast heeft weer zijn eigen functie. Wat precies werkt is voor iedereen anders, daarom moet je goed bedenken wat prettig zou werken voor jou! Wij helpen je graag bij het maken van een keuze, daarom geven we jou meer informatie over de meest bekende keukenkasten en de functie ervan. Dit keer bespreken we de hoekkasten.

 

Soorten hoekkasten

Hoekkasten zie je in veel keukens terug. Er zijn verschillende type kasten waarmee je de keuken optimaal kunt benutten.Voor de hoek van de keuken zijn diverse oplossingen en wij vertellen je hier graag meer over. Welke hoekkast het meest geschikt is in de ruimte, kan verschillen.

 

planken

 

Planken
Heb je als wens veel voorraad kwijt te kunnen in de keuken, dan zijn hoekkasten met planken een goede optie. Door de planken kun je de gehele kast goed benutten. Het nadeel is wel dat als je iets moet hebben wat achterin staat, je wat dieper het kastje in moet duiken. Hier kun je dus het best de spullen bewaren die je het minst gebruikt, maar wel graag in de keuken wilt opbergen. Zet de spullen die je wel veel gebruikt voorin het kastje.

 

Carrouselkast
Een carrouselkast is een kast die uit ronde plateaus bestaat die je kunt ronddraaien. Zo kom je moeiteloos bij al je spullen. Met een carrouselkast heb je erg veel praktische opbergruimte.

 

carrousel en le mans hoekkast

 

LeMans hoekkast
Een LeMans hoekkast is, net als een carrousel, een prachtige oplossing voor in de hoeken van de keuken. Deze kast heeft namelijk twee uitzwenkbare plateaus in de vorm van een pinda die je volledig naar buiten kunt draaien en alles gemakkelijk uit de kast kunt halen. Ideaal voor bijvoorbeeld pannen of serviesgoed.

 

hoekkasten - bovenkast planken

 

Bovenhoekkast
Heb je een hoekkeuken en wil je bovenkastjes? Ook voor bovenkastjes is er een hoekoplossing, namelijk een hoekkast met planken. Zo heb je extra opbergruimte en maak je van jouw keuken één geheel.

 

 

Ben je nieuwsgierig naar de opties in jouw keuken? Neem een kijkje in onze showrooms of maak een afspraak voor advies op maat.

 

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest