088 0101 200 [email protected]

Ben je op zoek naar een keuken, maar ben je nog niet helemaal uit over de indeling van de keuken? Of heb je al een idee, maar blijkt dit in de praktijk misschien helemaal niet zo handig. In dit artikel vertellen we je alles over bovenkasten in de keuken: wat zijn de opties?

 

Soorten keukenkasten

We praten vaak over het uiterlijk van de keuken, maar de binnenkant is net zo belangrijk bij het uitzoeken van de keuken. KeukenWarenhuis.nl heeft een groot aanbod van diverse soorten keukenkasten en elke keukenkast heeft weer zijn eigen functie. Wat precies werkt is voor iedereen anders, daarom moet je goed bedenken wat prettig zou werken voor jou! Wij helpen je graag bij het maken van een keuze, daarom geven we jou meer informatie over de meest bekende keukenkasten en de functie ervan. Dit keer bespreken we de bovenkasten.

 

Soorten bovenkasten

Bovenkastjes hangen aan de muur boven het aanrechtblad. Bovenkasten passen in vrijwel iedere keuken, zolang de keuken maar tegen een muur staat. Met bovenkasten creëer je veel extra opbergruimte in de keuken, daarom zijn ze vaak uitermate geschikt voor bijvoorbeeld kleine keukens. Welk bovenkastje het meest geschikt is in de ruimte, kan verschillen.

 

Deurtjes
Dit is eigenlijk het meest bekende bovenkastje. Een kast met twee legplanken en een deurtje, deze zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes. Een hele praktische kast waarin je behoorlijk wat keukenaccessoires op kunt bergen.

 

keukenkastjes met deur

 

Liftdeur
Eigenlijk zegt de naam het al, dit is een type bovenkast met een deurtje die omhoog gelift wordt zodra je het kastje opent. Een groot voordeel hieraan is dat je je hoofd bijna niet kunt stoten aan openstaande deurtjes.

 

Klepkast
Een klepkast is een kast met een klep. Hier zitten de scharnieren aan de bovenkant van het keukenkastje. In plaats van dat het kastdeurtje opzij open gaat, gaat het deurtje van de klepkast dus omhoog bij het openen. Ook hieraan is het grote voordeel dat je bijna je hoofd niet kunt stoten aan openstaande deurtjes.

 

klepdeur - liftdeur

 

Planken
Dit is eigenlijk geen type bovenkast, maar wel een sfeervolle optie: planken aan de muur. Een nadeel van planken is wel dat je alle spullen ziet en daarom hebben ze vooral een functie als decoratie in de keuken. Stijl de planken met je mooiste servies, mooie gevulde voorraadpotten en/of je favoriete kookboeken.

 

planken

 

 

Ben je nieuwsgierig naar de opties in jouw keuken? Neem een kijkje in onze showrooms of maak een afspraak voor advies op maat.

 

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest