088 0101 200 [email protected]

Heb jij een keuken die je graag een beetje op wilt knappen, maar heb je niet het budget voor een volledige renovatie? Het wrappen van een keuken is een populaire trend geworden voor mensen die hun keuken een nieuwe uitstraling willen geven zonder de kosten en moeite van een volledige renovatie. Het proces omvat het aanbrengen van een dunne laag vinylfolie op de bestaande keukenkasten en -oppervlakken. Hoewel het een aantal voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen waarmee rekening moet worden gehouden.

 

Keuken wrappen, wel of niet? Ontdek alle voor- en nadelen!

 

Wat is een keuken wrappen?

Het wrappen van een keuken is het proces waarbij je keukenkastjes en andere oppervlakken bedekt met een zelfklevende vinylfolie. Deze folies zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, texturen en patronen, zoals hout, marmer en metallic. Hierdoor kun je je keuken niet alleen een volledig nieuwe uitstraling geven, maar ook zonder de hoge kosten en het gedoe van een volledige renovatie.

 

Voordelen van een keuken wrappen

  1. Grote verscheidenheid aan ontwerpen en kleuren om uit te kiezen: Met een breed scala aan folies heb je een enorme keuze aan kleuren en patronen. Van matte afwerkingen tot hoogglans en zelfs hout- of marmerlooks. Er is voor ieder wat wils en je kunt gemakkelijk de stijl van je keuken aanpassen aan de nieuwste trends.
  1. Mogelijkheid om de keuken snel van uiterlijk te veranderen: Een keuken kun je binnen een paar dagen wrappen, afhankelijk van de grootte van de keuken. Dit betekent bovendien minder overlast en een snellere transformatie.

 

Nadelen van een keuken wrappen

  1. Vinylfolie is gevoelig voor slijtage, krassen en beschadiging: Hoewel vinylfolie duurzaam is, is het ook gevoelig voor slijtage, krassen en andere vormen van beschadiging. Dit kan vooral een probleem zijn in een keuken, waar oppervlakken veelvuldig worden gebruikt.
  2. Beperkte levensduur en vatbaarheid voor verkleuring en vervaging: Vinylfolie kan na verloop van tijd verkleuren en vervagen. Vooral als het wordt blootgesteld aan direct zonlicht. Dit kan ervoor zorgen dat je keuken er na verloop van tijd minder mooi uitziet dan toen de folie net was aangebracht.
  3. Professionele installatie is vereist om luchtbellen en ongelijkmatige toepassing te voorkomen: Om ervoor te zorgen dat de folie mooi en glad wordt aangebracht zonder luchtbellen of oneffenheden, is professionele installatie essentieel. Zelf aanbrengen kan daarom leiden tot ongewenste resultaten en een kortere levensduur van de folie.

 

nieuw front

Before en after van een keukenrenovatie met nieuwe fronten

Beter alternatief voor keuken wrappen? Nieuwe fronten!

Een alternatief voor het wrappen van je keuken is om te kiezen voor compleet nieuwe fronten voor je keuken. Door te kiezen voor een nieuw front zal je niet inleveren op kwaliteit. Het materiaal van de nieuwe fronten is daarnaast dikker dan de wrap-folie, dus je zult er veel langer van kunnen genieten. Zo kan je je keuken opknappen, zonder veel te klussen! Met het Küchen-Reno keukenrenovatie concept biedt Keukenwarenhuis.nl dé ideale oplossing. Je kunt namelijk kiezen uit honderden verschillende nieuwe op maat gemaakte keukenfronten in de door jou gewenste kleur, soort en afmeting!

 

Ben jij benieuwd wat zo een metamorfose zou kosten? Wij kunnen met je mee kijken en zelfs een DUO-berekening maken. De kosten van de keukenrenovatie worden dan afgewogen tegen de kosten van een nieuwe keuken, zo kun je eenvoudig zelf beslissen wat voor jou het slimste is! Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden binnen keukenrenovatie of wil je onze keukendeuren in het echt zien? Maak dan hier een afspraak of kom gewoon eens gezellig langs bij een van onze twee inspiratie showrooms. Je vindt er bovendien alle keukenstijlen. Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn!

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest