088 0101 200 [email protected]

Nog een paar dagen aftellen tot de kerstdagen weer beginnen. Tijd om wat meer kerstsfeer in huis toe te voegen en dat kan natuurlijk ook in de keuken! In deze blog geven wij tips voor het kerstgevoel in de keuken. Lees gauw verder!

 

Kerstgevoel in de keuken

 

#1 Keuken decoreren

De meest voor de hand liggende manier is natuurlijk om ook de keuken te versieren met kerstdecoratie. Hierbij kun je denken aan een kerstboom in de keuken of een mooi kerststukje neerzetten. Combineer zachte en natuurlijke tinten met gouden accenten voor een rustig geheel, combineer donkere tinten met gouden accenten voor een chique uitstraling of pak uit met kleur: met kerst is niks te gek.

 

kerstgevoel in de keuken

 

#2 Kersttafel dekken

Of je nu graag met het gezin ontbijt, luncht of geniet van een uitgebreid diner: niks gezelligers dan een mooi gedekte tafel om met zijn allen aan te eten. Kies een thema voor je kersttafel, leg je mooiste tafelkleed of loper neer, werk in laagjes met servies, leg het bestek neer volgens etiquette, decoreer de tafel met kerstversiering en maak af met leuke (persoonlijke) details als servetringen, menu- en naamkaartjes. En voila, een prachtig versierde tafel!

 

#3 Kerstgeuren

Geur prikkelt je zintuigen en bepaalde geuren brengen dan ook mooie kerst herinneringen met zich mee. Laat je keuken lekker ruiken door bijvoorbeeld koekjes te bakken, warme chocolademelk met slagroom te maken of, wanneer je een kunstkerstboom in de keuken hebt staan, maak gebruik van dennengeur stokjes.

 

kerstgeuren

 

#4 Verlichting

Denk je aan kerst, dan denk je al gauw aan kerstlichtjes en kaarsen. Ga bijvoorbeeld voor een mooie kerstslinger, kaarsen in een mooie glazen stolp of op een prachtige schaal in kerstkleuren. Ook waxinelichtjes kunnen de boel erg gezellig maken. Wil je het ultieme kerstgevoel in huis halen? Kies dan voor geurkaarsen of een diffuser met kerstgeuren. Denk aan dennengeur of cranberry/rode bessen geur. Let wel op: laat geen kaarsen branden in de keuken als je zelf niet in de keuken bent i.v.m. brandgevaar, een goed alternatief zijn kaarsen op batterijen!

 

Benieuwd naar de mogelijkheden om de keuken toch nog een stapje verder aan te pakken dan enkel deze tips toe te passen? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak. De koffie en thee staat klaar!

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest