088 0101 200 [email protected]

Een brandende vraag die iedereen nu heeft: wat is slim? Het is duidelijk dat gas uiteindelijk uit iedere keuken gaat verdwijnen. Ben je nog aan het twijfelen of je een gaskookplaat of inductiekookplaat wilt aanschaffen voor de nieuwe keuken? In deze blog lees je meer over de overstap van gas naar inductie.

 

Van gas naar inductie

Wil je de overstap maken naar inductie? Dan is het goed om allereerst een kijkje te nemen in je keuken. Heb je al de juiste aansluitingen om de inductiekookplaat op aan te sluiten of moet er nog het een en ander geregeld worden?

 

Welke aansluiting je nodig hebt, hangt af van de kracht van de kookplaat. Er zijn inductiekookplaten die gewoon op een geaard stopcontact aangesloten kunnen worden en hebben slechts één eigen groep in de meterkast nodig, maar een nadeel van dit type kookplaat is dat niet alle kookzones tegelijkertijd voluit gebruikt kunnen worden. Voor de meeste inductiekookplaten heb je een perilex aansluiting nodig. Deze stekker zorgt ervoor dat de kookplaat zijn stroom van twee groepen tegelijk haalt waardoor je wél alle kookzones tegelijkertijd voluit kunt gebruiken.

 

Perilex aansluiting

Heb je geen perilex aansluiting in de keuken? Maak dan een afspraak met een van onze monteurs of een elektricien om de aanpassingen in zowel de keuken als in de meterkast in orde te maken. Belangrijk is om ook te overleggen of jouw meterkast geschikt is voor deze aanpassing.

 

Voordelen van koken op inductie

  • Inductiekoken is veilig: er komt geen vlam aan te pas en de plek waar de pan staat is de enige plek waar warmte wordt afgegeven. Bovendien verliest de kookplaat snel zijn warmte wanneer je de pan eraf haalt.
  • Koken op inductie is energiezuiniger én is minder kostbaar dan koken op gas.
  • Met inductie koken heb je veel meer controle over de bereiding van je eten.
  • Makkelijk schoonmaken: even een vochtig doekje erover, daarna een droog doekje en klaar.

 

 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor inductiekoken in jouw keuken? Kom langs en bekijk ons assortiment of maak alvast een afspraak voor advies op maat.

 

 

Meer over inductiekoken

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest