088 0101 200 [email protected]

Kinderslot, een term die je op het geheel verkeerde been kan zetten. Want behalve dat deze vergrendeling goed is om de keuken tot een veiliger gebied te maken voor nieuwsgierige kindjes, is het ook een handige tool om je keuken tot een veilige ruimte te maken voor iedereen die in het huis woont.

Huisdieren

Denk bijvoorbeeld aan je huisdieren. Wellicht heb je een lieve kat die vrolijk door het huis huppelt, ook als jij niet thuis bent en dus niet een oogje in het zeil kan houden. Het is goed om in dat geval te zorgen dat je inductieplaat op kinderslot staat omdat de pootjes van je lieve huisdier de kookplaat kunnen activeren. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties die we liever willen voorkomen.

Eigenlijk is het verstandig om ieder moment dat je niet kookt de kookplaat te vergrendelen. Op deze manier is je keuken altijd een veilig gebied waar iedereen (ook je huisdier) veilig uit de voeten kan. Weet je niet hoe je kinderslot werkt? Zoek het dan op in de handleiding. Het is een handige tool die iedereen op bepaalde momenten zeker goed zou kunnen gebruiken.

Geen kinderslot?

Heb je geen kinderslot op je inductieplaat zitten of vergeet je deze vaak in te schakelen? Zorg in dat geval dat de plaat netjes opgeruimd is en er niets meer op staat, dus ook geen pannen. Op die manier is er ook minder brandgevaar.

Nog geen inductiekookplaat?

Ben je benieuwd naar inductiekookplaten? Kom gerust langs bij een van onze showrooms en laat je adviseren op het gebied van inductiekoken. Je kunt gewoon binnen lopen of hier een afspraak maken om direct, onder het genot van een kop koffie, de meeste informatie te verzamelen.

Meer weten over inductie koken?
– Alle informatie over de inductiekookplaat kan je hier vinden.
– Koken op gas gaat verdwijnen, wat zijn je opties?
– Advies voor het kopen van een kookplaat lees je hier.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest