088 0101 200 [email protected]

Vroeger kookten we vrijwel allemaal op gas, maar tegenwoordig is dat lang niet zo vanzelfsprekend. Steeds meer huizen worden gebouwd zonder een gasaansluiting en dat geeft misschien ook aan welke manier van koken de toekomst heeft? We nemen in deze blog de verschillen eens goed onder de loep, dus lees lekker verder en weet daarna of je kiest voor gas of inductie.

Gas vs Inductie

Bij koken op gas zie je hoe hoog het vuur staat aan de vlam. Dit kan heel handig zijn om snel in te schatten hoe snel je iets zal verhitten. De vlam is echter ook de reden dat bepaalde delen van het gasfornuis heet zullen worden. Pas daarom erg op, want je kunt je aan deze delen lelijk branden, ook vlak na het koken. Behalve dat het fornuis lang heet blijft is koken op gas ook kostbaarder dan elektrisch koken.

Inductie kan wat wennen zijn, omdat je de vlam niet ziet en dus moet wennen aan hoe krachtig de standen zijn. Doordat er bij deze manier van koken dus geen vlam aan te pas komt, is het wel een stuk veiliger koken. De plek waar de pan staat is de enige plek waar warmte zal worden afgegeven en ook na het koken verliest deze plek al snel zijn warmte. Daarnaast is deze manier van koken een stuk energiezuiniger en heeft de voorkeur voor de toekomst.

Of je nu gas of inductie moet nemen is een persoonlijke keuze. Als je rekening wilt houden met je portemonnee en met het milieu is de laatste de beste optie. Tevens is deze manier van koken een stuk veiliger dan koken op gas. Dat is fijn als je een druk huishouden hebt met jonge kinderen, want het maakt de keuken al een stuk veiliger.

Van gas naar inductie

Zou je graag van gas over willen stappen op inductie? Dan is het goed om eens even een kijkje te nemen in jouw keuken. Heb je de juiste aansluitingen al om de inductieplaat op aan te sluiten of moet er nog het één en ander geregeld worden? Bedenk ook van te voren hoe krachtig je zou willen koken of wat voor een inductiekookplaat je zou willen hebben. Dit maakt het makkelijker om te weten wat voor een aansluiting je nodig zult hebben.

Heb jij nu nog wel de juiste aansluitingen nodig in je keuken om over te kunnen stappen van gas naar inductie? Maak dan een afspraak met een elektriciën om dit in orde te maken en dan kan jij binnenkort de sterren van de hemel koken op jouw nieuwe inductiekookplaat.

Benieuwd geworden of wij uw droomkeuken hebben met een zo een mooie kookplaat? Kom dan zeker even kijken bij een van onze showrooms en laat je inspireren. Liever direct advies? Dan kan je hier een afspraak maken. Of koop een keuken online via e-mail of door te videobellen met Keukenwarenhuis.nl

Lees meer over keukenapparatuur:
– Alles over de meest moderne keukenapparatuur vind je hier.
– Is een stoomoven een aanvulling of een vervanging?
– De voor- en nadelen van een Quooker CUBE

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest