088 0101 200 [email protected]

De Quooker CUBE (van Quooker) is één van de meest uitgebreide multifunctionele keukenkranen. Met deze 5-in-1 kraan tap je in één tel zowel koud, warm, kokend, gekoeld gefilterd en gekoeld bruisend water.

Handig voor allerlei soorten drankjes dus, zoals een heerlijk warme kop thee, maar ook een frisse limonade of feestelijke cocktails. Heb je interesse in deze kraan? In deze blogpost lees je alles over de voor- en nadelen, inclusief enige onderhoudsvereisten.

Voordelen van de Quooker CUBE

Het grootste voordeel is uiteraard de multifunctionele werking van de kraan. Koud water, warm water, kokend water, gekoeld gefilterd en gekoeld bruisend water, allemaal uit één enkele tap.

Dat is echter niet het enige. Uiteraard verschilt smaak per persoon, maar de meesten van ons zullen het wel eens zijn: de Quooker CUBE is een lust om naar te kijken. Het is een aanwezige kraan, met een zeer hoge loop, en een simpele doch elegante afwerking.

Tevens is de CUBE uitgevoerd met een uittrekbare handdouche. Hierdoor kunt u makkelijker alle hoeken van de spoelbak reinigen, maar ook met meer precieze kannen water of flessen vullen.

Tenslotte kan de Quooker CUBE ook – afhankelijk van uw koopgedrag- een besparing opleveren. Houdt u erg van bruisend water, en koop je dit regelmatig bij de supermarkt? Dan is het volgende rekensommetje zeker interessant. Een CUBE gebruikt CO2 vullingen voor het maken van bruisend water. Elke 4 vullingen kosten € 70, en zijn goed voor 280 liter bruisend water. Dat komt uit op € 0,25 per liter, wat goedkoper is dan een fles uit de supermarkt. Dit is ook nog eens beter voor het milieu, daar je geen (of minder) plastic flessen meer hoeft te kopen.

quooker cube kraan

Nadelen van de Quooker CUBE

De CUBE is groot, en zo ook de techniek. Dit betekent dat deze veel ruimte van uw onderkasten inneemt. De installatie van de CUBE heeft, inclusief de CO2 cilinders, en zonder rekening te houden met enige leidingen, een afmeting van ca. 30 cm breedte, 45 cm diep, en 43 cm hoog.

Een ander nadeel van de CUBE is dat deze enig (betaald) onderhoud vereist. De filter voor gekoeld water dient jaarlijks vervangen te worden a € 60. De CO2 cilinders zijn per stuk goed voor zo’n 70 liter bruisend water. Eenmaal leeg dienen ze uiteraard vervangen te worden. Een nieuwe set kost € 70 per 4.

Het laatste nadeel is simpelweg de hoge prijs. De Quooker CUBE staat voor luxe, design, en gebruiksgemak, en daar hangt nou eenmaal een flink prijskaartje aan.

Conclusie

De Quooker CUBE is de perfecte aanvulling op jouw keuken als je een multifunctionele kraan zoekt met een luxe uitstraling en veel gebruiksgemak. Let wel, aan deze kraan hangt een flink prijskaartje. Tevens heeft de CUBE jaarlijks betaald onderhoud nodig.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest