088 0101 200 [email protected]

Naast de trends en stijlen van keukens veranderd er ook het een en ander op het gebied van keukenapparatuur. De apparaten worden minimalistischer vormgegeven en zijn vaak stukken slimmer dan dat ze vroeger waren. Deze moderne snufjes zijn veelal uitgevonden om het voor iedereen, keukenprinses of niet, gemakkelijk (en mooier) te maken in de keuken.

De kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem

Je hebt ze vast al wel eens voorbij zien komen, maar de kookplaten met geïntegreerd afzuigsysteem zijn niet langer weg te denken uit de moderne keuken. Het is de oplossing als je van de klassieke afzuigkap af zou willen en geeft een heel strak en minimalistische uitstraling aan je keuken. Doordat het afzuigsysteem in het werkblad verwerkt zit, of nog beter gezegd in de kookplaat, ziet de keuken er al snel opgeruimd uit. Wanneer je bijvoorbeeld een kookeiland hebt, dan heb je prachtig vrij zicht en het stoom wordt vanuit de pan richting de kookplaat gezogen.

De innovatieve kraan

Een kop kokend water voor de thee, snel een pan vullen met heet water om de pasta sneller te kunnen koken of zelfs bruisend water zo uit de kraan! Het is allemaal mogelijk met de innovatieve kranen zoals bijvoorbeeld de Quooker Cube. Deze kraan is eigenlijk zoals een klassieke kraan, met net wat meer opties; zoals bijvoorbeeld dus kokend heet, koud en zelfs bruisend water.

moderne apparatuur

Deze kranen komen naast hun vele mogelijkheden ook in heel veel stijlen. Van hoekig tot rond vormgegeven en van RVS tot glanzend goudkleurig. Daarom is er voor iedere keukenstijl een perfecte match te vinden.

Bediening via app

Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om je (keuken)apparatuur te bedienen via een app. Zo kun je op afstand je oven voor laten verwarmen of je vaatwasser starten. Ook is het mogelijk om de temperatuur van de koelkast aan te passen of krijg je een melding wanneer de deur van de koelkast niet goed dicht zit. Daarbij krijg je, wanneer gewenst, ook advies over het bewaren van verschillende voedingsproducten. Weet je niet meer wat je in de koelkast hebt staan? Sommige modellen bieden tegenwoordig de functie aan om via een camera in je koelkast te kunnen spieken. Zo haal je nooit meer dubbele producten in huis, tenminste… als ze in de koelkast bewaard worden.

Stemgestuurde apparaten in de keuken 

Deze slimme apparatuur die je via een app kunt bedienen is ook veelal met je stem te besturen. Dat maakt het allemaal nog een stukje gemakkelijker. Want zo kun je vanuit je luie stoel, zonder je telefoon te zoeken, de oven voor laten verwarmen of je koffiezetapparaat aan zetten. Heb je een systeem zoals bijvoorbeeld Google Home? Dan kun je door het aan de Google Home te vertellen je boodschappenlijstje bijhouden of verschillende wekkers zetten voor bijvoorbeeld het koken van de groenten en de pasta. 

Vaatwassers met luxe

De vaatwasser wordt een stuk comfortabeler wanneer de lades op hoogte zijn. Met bijvoorbeeld een AEG vaatwasser met een ComfortLift-systeem is bukken bij het in- en uitruimen van de vaatwasser verleden tijd. Nog meer luxe? Er zijn tegenwoordig zelfs vaatwassers die zien hoe vies de vaat is en aan de hand daarvan een passend programma kiezen.

 

 

Wellicht zit er iets voor jou tussen om het leven als keukenprins(es) een stukje gemakkelijker te maken. Natuurlijk zullen er in de komende jaren nog meer van dit soort slimme apparaten bij komen, maar voor nu doen ze al een hele hoop waarvan we jaren geleden nog niet hadden gedacht dat het kon.

Benieuwd geworden of wij uw droomkeuken hebben met moderne keukenapparatuur? Kom dan zeker even kijken bij een van onze showrooms en laat je inspireren. Liever direct advies? Dan kan je hier een afspraak maken. Of koop een keuken online via e-mail of door te videobellen met Keukenwarenhuis.nl

Lees meer over keukenapparatuur:
– Hoe houd je die vaatwasser nu zo goed als nieuw? Met deze 8 tips is dat enorm gemakkelijk.
– Wat betekenen de symbolen op jouw oven? Je leest het hier.
– 6 voordelen van een Quooker hebben we hier op een rijtje gezet.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest