088 0101 200 [email protected]

Tegenwoordig zie je ze steeds vaker: matte keukenfronten. Er is dan ook een behoorlijk aanbod om uit te kiezen. Wil je graag een matte keuken? Dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Welke punten dat zijn? Dat lees je in deze blog.

 

Populaire keukenfronten

De matte keuken is populairder dan ooit! Deze keukenfronten passen in bijna iedere woonstijl en zorgen voor een unieke uitstraling in de keuken. Tegenwoordig zijn matte fronten in diverse kleuren beschikbaar: zwart, wit, saliegroen, greige, betonlook. De keuze is enorm. Voor welke kleur of afwerking je ook gaat, elk keukenfront zorgt weer voor een andere uitstraling van de keuken.

 

Lichtinval bij een matte keuken

Wanneer je een matte keuken overweegt, is het belangrijk dat je goed oplet hoeveel licht er binnen komt in de keuken. Waar een hoogglans keuken licht weerkaatst, absorbeert een matte variant juist het licht. Een matte keuken komt dus het meest tot zijn recht in een keuken met veel lichtinval.

 

Minder schoonmaken

Hoewel je op een matte keukenfront natuurlijk ook last kunt hebben van vingerafdrukken, is dit nog altijd minder dan op een hoogglans exemplaar. Kies je voor handgrepen op een keuken, dan heb je er nog een stuk minder last van. Ook zijn krasjes vaak een stuk minder zichtbaar. Dat maakt een matte keukenfront een stuk onderhoudsvriendelijker.

 

Onderhouden van de keuken

Het onderhouden van een matte keukenfront is vrij gemakkelijk: je maakt de keuken namelijk schoon met een sopje van water en een mild (wateroplosbaar) schoonmaakmiddel en een zachte katoenen doek. Vermijd echter overtollig waterverbruik. Dit kan door bijvoorbeeld het sopje in een plantenspuit te doen in plaats van met een emmer water aan de slag te gaan. Of het doekje heel goed uit te knijpen, zodat deze licht vochtig is en niet te nat. Maak de keuken na het schoonmaken droog met een droge zachte katoenen doek.

 

 

Ben je op zoek naar een matte keukenfront? Kom langs in onze showrooms in Ter Aar en Dordrecht. Of maak direct een afspraak voor advies op maat. De koffie en thee staat klaar!

 

 

Meer keukeninspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest