088 0101 200 [email protected]

Opnieuw een kleurentrend in keukenland: de diepblauwe keuken. Gekleurde keukens zien we steeds vaker voorbij komen, zo ook de diepblauwe keuken. Wij vertellen je alles over deze prachtige kleur in deze blog.

 

De blauwe keuken

Er zijn vele tinten blauw: lichtblauw, ijsblauw, babyblauw, turquoise, hemelsblauw, koningsblauw, indigo, grijsblauw, petrol, donkerblauw en ga zo maar door. De kleur blauw straalt rust uit, dit komt omdat we de blauwe kleur associëren met water en lucht: twee natuurelementen.

 

diepblauwe keuken

 

De diepblauwe keuken combineren

Als je aan blauw denkt, denk je meteen aan goud. Blauw en goud zijn een fantastische combinatie. Denk hierbij aan gouden accessoires zoals de kraan en/of wasbak en/of gouden handgrepen. Het goud geeft de blauwe keuken een enorm chique uitstraling. Ook is blauw heel goed te combineren met wit, grijs, hout en zandkleuren. Deze combinaties zorgen voor een tijdloos en rustig interieur. Houd je van kleur? Diepblauw combineert ook goed met okergele details! Qua werkblad zit je altijd goed met een marmer(look) blad, een lichtgrijs natuursteen blad of wit blad. Met houten accessoires of een hout blad creëer je een meer landelijke look.

Wanneer je kiest voor een diepblauwe keuken, houd de rest van het interieur dan rustig qua kleuren. Zo blijft het interieur in balans. Andersom kan natuurlijk ook: een diepblauwe kleur muur bij een witte of mat lichtgrijze keuken kan ook een prachtige combinatie zijn.

 

diepblauwe keuken

details

Match met woonstijlen

De kleur blauw past in vrijwel iedere woonstijl. Of je nu een landelijk of modern interieur hebt, er is voor ieder wel wat wils. Een ding is zeker: met een diepblauwe keuken heb jij een echte eyecatcher in huis staan!

 

diepblauwe keuken

 

Ben je ook benieuwd naar de blauwe keuken? Kom langs in onze showrooms of maak alvast een afspraak voor advies op maat.

 

Meer kleurentrends:

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest