088 0101 200 [email protected]

Misschien heb jij wel een witte keuken die nog te goed is om te vervangen of misschien wil jij wel zo een stralend witte keuken, maar heb je geen idee hoe je zo een steriele kleur ook gezellig maakt? Met deze blog hopen we je een eindje op weg te helpen, want ook een witte keuken kan warm en sfeervol zijn!

 

De witte keuken – Tips!

De muur
Een witte muur kan in vele vormen komen. Je kunt kiezen voor tegels, want die zijn zo lekker makkelijk schoon te maken. Ook witte tegens zijn er in heel veel soorten te krijgen. Tegenwoordig heb je een ‘handmade’ look tegel die niet helemaal egaal is. Doordat de tegel niet egaal is zal het licht anders weerkaatsen over heel de tegel en dat geeft een speels en dus minder ‘hard’ effect.

Je kunt ook kiezen voor een likje verf. Net als tegels komt verf ook in heel veel soorten en kleuren wit. Heb je wel eens gekeken naar Marrakech stijl muren of fresco verf? Met deze verf(techniek) krijg je mooie matte muren met wat speelse effecten zoals wolken of strepen. Dit komt door de kalk die in de verf zit. Let wel op dat als je deze verf gebruikt je die niet direct achter je kookplaat smeert, maar op een muur die wat minder te voortduren krijgt. Wel is er afwasbare verf, die dan weer geschikter is voor de muur achter de keuken. Doe dus je onderzoek voor je het op de muur smeert.

Je kunt het ook heel goed combineren door bijvoorbeeld het gevoeligste vlak van de keukenmuur met tegels te beplakken en daar boven te verven!

 

hout in de keuken

 

Hout
Een witte keuken kun je heel goed aankleden met houten accessoires. Door hout en andere natuurlijke materialen toe te voegen krijgt een witte keuken een zachtere en gezelligere uitstraling. Zet wat mooie houten snijplanken neer tegen de muur om wat meer zachtheid toe te voegen aan de keuken. Maar ook een spatelpot met houten spatels kan echt wat toevoegen.

 

Raambekleding
Ook in je keuken kan raambekleding heel veel betekenen. Het zorgt voor wat extra sfeer. Match de raambekleding met de rest van het huis om wat eenheid te creëren. Natuurlijk hoeft dat niet te betekenen dat je chique gordijnen in de buurt van het fornuis zult hangen, maar een rolgordijn of Luxaflex in dezelfde kleurstelling kan al voor een hoop eenheid en gezelligheid zorgen.

 

licht

 

Licht
Een goed lichtplan in een witte keuken kan een wereld van verschil maken. Zo kun je mooie spotjes inbouwen of een LED-strip onder de kastjes monteren. Wanneer je zorgt dat je kunt spelen met de warmte van het licht kun je de witte keuken in een seconde omtoveren tot een sfeervolle en warme ruimte.

 

Voeg wat groen toe
Als laatste doen planten het ook altijd goed om de boel wat meer sfeer te geven. Je kunt kiezen voor decoratieve planten die niet zo zeer nut hebben of voor kruidenplantjes in de keuken. Die komen altijd nog van pas tijdens het koken. Wil je meer inspiratie voor groen in de keuken? Kijk dan ook eens bij onze blog over de botanische keuken.

 

 

Wil jij toch heel graag meer doen dan enkel kleur in de keuken brengen? Maak dan hier een afspraak om te ontdekken wat de opties zijn. Je mag natuurlijk ook gewoon een kijkje komen nemen bij een van onze twee showrooms om je te laten inspireren.

 

 

Meer kleurinspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest