088 0101 200 [email protected]

Door de hoge energieprijzen is energie besparen actueler dan ooit. En elke cent die bespaard kan worden is mooi meegenomen. Alle lampen bollen vervangen voor LED-lampen, de kachel een graadje lager en minder lang douchen zijn makkelijke manieren om te besparen. Maar wist je dat je ook een hoop energie kunt besparen in de keuken? Wij geven je graag wat tips!

 

Besparen in de keuken, onze tips!

 

#1 Haal stekkers van (kleine) apparaten die je niet gebruikt uit het stroom
Staat de blender bij jou op het aanrecht en heb je deze altijd in het stroom? Haal de stekker eruit en stop deze er alleen in op de momenten dat je het apparaat gebruikt. Stekkers in het stopcontact zijn stille energieslurpers. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld een losstaand koffieapparaat, mixer, waterkoker en melkopschuimer. Of stop de stekkers in een stekkerdoos die aan- en uitgeschakeld kan worden.

 

#2 Ontdooi de vriezer regelmatig
Het is aan te raden om een paar keer per jaar de vriezer te ontdooien. Niet alleen gaan de lades makkelijker open en heb je meer opbergruimte, ook kan een klein laagje ijs al groots effect hebben op je energierekening. Met een laagje ijs van 2mm verbruikt het apparaat namelijk al gauw 10% meer energie. Ontdooien dus, die vriezer! Hoe je dat doet, kun je hier lezen.

 

#3 Warmte van de oven
Gebruik je de oven? Wanneer je gerecht klaar is, zet dan de ovendeur open. Zo verwarm je je huis extra wanneer de oven aan het afkoelen is. En bonus: zo geniet je ook langer van de geur van het gerecht dat je aan het maken bent. Een warm huis met de geur van appeltaart, heerlijk! Oven afgekoeld? Dan kan de ovendeur natuurlijk weer dicht.

 

#4 Volle vaatwasser
Doe de vaatwasser pas aan als deze echt vol is. Het is erg zonde van het verbruik om een halfvolle vaatwasser te laten draaien. Vergeet de vaatwasser ook niet op de eco-stand te zetten, het duurt vaak wat langer maar zorgt wel voor minder water- en energieverbruik.

 

#5 Lampen uit als je de keuken niet gebruikt
Dit spreekt eigenlijk voor zichzelf, maar wordt vaak genoeg vergeten. Ben je niet bezig in de keuken? Dan kunnen de lampen – zolang ze niet tot de hoofdverlichting in het huis behoren – ook uit. Wil je extra bezuinigen? Dan zijn LED-lampen ook een goed idee!


Lees hier nog meer handige besparingstips (klik)

Wil je nog meer besparen in de keuken? Op onze blog vind je nog veel meer tips over energie besparen in de keuken. Of neem een kijkje in onze showrooms voor inspiratie en energiezuinige apparatuur of maak direct een afspraak voor advies op maat.

 

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest