088 0101 200 [email protected]

Behang in de keuken? Het kan! Wij vertellen je in deze blog graag waar je op moet letten bij het behangen van de keuken.

 

Behang in de keuken

Er is waanzinnig veel mooi behang te vinden. Je kunt het zo bont maken als je zelf wilt en zo kun je de meest basic keuken omtoveren tot een verrassende ruimte. Het voordeel van behang is dat het, over het algemeen, relatief goedkoop is en dat als je erop uitgekeken bent je dit vrij gemakkelijk weer kunt vervangen. Echter zijn er bij behang in de keuken wel een paar extra aandachtspunten.

 

Behang in de keuken

 

Hoewel bijvoorbeeld tegels, keukenachterwanden en kwalitatief schrobbare verf de beste opties zijn in de keuken, kan de keuken ook zeker behangen worden. Houdt er bij het uitkiezen van het behang rekening mee dat het behang in aanraking zal komen met vocht en vuil. Gebruik je niet het juiste behang? Dan kan het zomaar gebeuren dat het vocht met het behanglijm in aanraking komt en daardoor het behang loslaat. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Ook is het een groot nadeel dat behang kwetsbaar blijft op de naden. Gebruik in de keuken dan ook echt behang dat behandeld is tegen vocht en geschikt zijn voor de keuken en/of badkamer voor het beste resultaat.

 

Het beste behang in de keuken is vinylbehang, het vinylbehang is namelijk afgewerkt met een waterafstotende kunststof toplaag. Let er wel op dat je het behang regelmatig schoonmaakt en spetters van eten direct verwijderd omdat het vuil uiteindelijk ook in de vezels van het behang kan doordringen.

 

inspiratie

 

Wanneer je kiest voor behang in de keuken kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het behang extra te beschermen met bijvoorbeeld een glasplaat of kunststofplaat bij het fornuis en bij de wasbak. Zo bescherm je jouw behang zoveel mogelijk tegen vocht, vuil en spetters. Een bijkomend voordeel is dat deze ook gemakkelijker af te nemen zijn dan behang.

 

Behang is dus een prima optie in de keuken! Durf jij het aan in jouw keuken?

 

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken en benieuwd naar alle mogelijkheden? Laat je inspireren in onze showrooms of maak alvast een afspraak voor advies op maat. Onze adviseurs helpen je graag jouw droomkeuken te realiseren!

 

Meer keuken inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest