088 0101 200 [email protected]

Tegenwoordig heeft de keuken een steeds belangrijkere rol in een woning. Waar voorheen de keuken vooral praktisch was, heeft deze nu ook andere functies gekregen. De keuken moet onderdeel zijn van het interieur, de keuken moet gezellig zijn en de keuken moet een echte leefkeuken worden. Maar, wat maakt een keuken een leefkeuken en nog belangrijker: hoe maak je deze gezellig? Je leest het in deze blog.

 

Wat is een leefkeuken?

De keuken is tegenwoordig écht een centrale plek in huis geworden. In de leefkeuken – ook wel woonkeuken – wordt naast gekookt, ook geleefd. De keuken neemt een grote functie van de woonkamer min of meer over. Je eet er ontbijt, leest er een boek, kinderen maken er hun huiswerk en na het avondeten borrel je er nog gezellig na. De leefkeuken is niet alleen praktisch, maar ook sfeervol en gezellig.

 

De leefkeuken gezellig maken

Met onderstaande tips maak jij jouw keuken, groot of klein, ook gezelliger!

 

#1 Verlichting
Verlichting is ontzettend bepalend voor de sfeer. Licht moet niet alleen sfeer geven, maar ook praktisch zijn. Werklicht is natuurlijk een must, maar vermijd hele felle verlichting zoals TL-balken als je sfeer wilt creëren.

 

planken en verlichting keuken

 

#2 Planken
Heb je de ruimte er voor? Hang dan mooie planken op in de keuken voor je favoriete kookboeken, maar ook voor andere persoonlijke items waar je blij van wordt.

 

#3 Kunst
Hang kunst op! Misschien heb je geen ruimte voor een galerie wand, maar wel voor een paar ingelijste kunstwerken of foto’s óf een groot opvallend kunstwerk. Hiermee maak je echt een statement.

 

kleur-bloemen-kunst

 

#4 Kleur
Kleur in de keuken brengt sfeer. Breng kleur in de keuken met een keukenblok in een hippe kleur, een likje verf tegen de muur, een gaaf (waterproof) behangetje, gekleurde accessoires of door gewoonweg een mooie gekleurde bos bloemen in de keuken te zetten.

 

#5 Een eetkamerbank
Misschien niet het eerste wat in je opkomt als je aan een keuken denkt: een bank. Maar een bank in de leefkeuken zorgt voor een knus gevoel. En hiermee bedoelen we natuurlijk een bank aan de eettafel. Hiermee creëer je namelijk een knusse en ook nog eens comfortabele setting. Stoffen eetkamerstoelen, vloerkleden of kussens zijn ook zeer geschikt als sfeermaker.

 

eetkamerbank - leefkeuken knus maken

 

#6 Een schone keuken
Een schoon en fris aanrecht zorgt ervoor dat de keuken gezelliger oogt. Een keuken met vieze vaat en veel spullen op het aanrecht ogen al gauw rommeliger.

 

 

Op zoek naar jouw droom leefkeuken? Laat je adviseren door een van onze experts. Kom langs in onze twee showrooms. Je kunt ook alvast een afspraak maken, dan zetten wij de koffie alvast voor je klaar!

 

 

Meer inspiratie?

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest