088 0101 200 [email protected]

Je bent lekker aan het koken en voor je het zelf door hebt is de keuken binnen no-time een rommel. Herkenbaar? Koken in een opgeruimde keuken is toch een stuk fijner en scheelt een hoop (onnodige) stress. In deze blog delen we tips die er voor zorgen dat je altijd een opgeruimde keuken hebt.

 

5 tips voor een opgeruimde keuken

 

#1 Een schone keuken

Of je begint met koken of klaar bent met koken, zorg voor een schone keuken. Ruim het tosti-ijzer op zodra het afgekoeld is, doe de afwas en maak direct na het koken de keuken schoon, zo heb je er de volgende dag meteen plezier van.

 

#2 Opruimen

Ruim tussendoor op als je aan het koken bent. Heb je alle groente gesneden? Gooi de restjes meteen weg. Verpakking van een product gebruikt? Doe deze direct bij het oud papier of gooi weg. Klaar met een lepel? Was deze direct af of spoel af en zet in de vaatwasser. Zo hoef je na het koken alleen nog even de laatste spullen af te wassen en het aanrecht af te nemen. Kun je erna lekker op de bank ploffen en hoef je niet meer naar de keuken om te kijken.

 

#3 Less is more

We verzamelen over de jaren heen vaak veel spullen in de keuken en hebben zo veel items dubbel. Dit gebeurt vaak ongemerkt, maar neemt wel onnodig ruimte in beslag. Maar hoe vaak gebruik je deze items en heb je ze echt nodig? Bewaar enkel wat je nodig hebt. Zorg er bovendien voor dat alles een plek krijgt: zo houd je het aanrecht zo leeg mogelijk. Een koffiemachine, messenblok en blender staan vaak op het aanrecht en dat is prima, dit functioneert ook als decoratie wat de keuken sfeervoller maakt. Zet alleen niet te veel neer als je wilt dat de keuken opgeruimd oogt.

 

#4 Voorkom een rommellade

We kennen deze allemaal wel: de rommellade. Tackel deze lade. Dingen als elastieken, pennen, schroevendraaiers en – op recepten na – papier horen niet in de keuken. Zorg dat de keuken gevuld is met spullen die je ook daadwerkelijk in de keuken gebruikt.

 

#5 Zoek spullen regelmatig uit

Wanneer je regelmatig de spullen in de keuken uitzoekt, scheelt dit een hoop frustratie. Heb je iets nodig uit een voorraadlade? Check direct of de verpakkingen in de la nog houdbaar zijn. Over datum? Gooi het direct weg. Zo blijft de keuken netjes en zo maak je weer plaats voor andere spullen.

 

Ben je op zoek naar inspiratie voor een nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms of maak direct een afspraak voor advies op maat!

 

Meer opruiminspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest