088 0101 200 [email protected]

Het is een item dat we veel gebruiken in huis: de prullenbak. We ontkomen er soms niet aan dat de prullenbak ongewenst begint te ruiken. Er worden nu eenmaal tijdelijk etensresten in bewaard. Maar wat kun je er dan tegen doen? Met de volgende tips is de stinkende vuilnisbak verleden tijd.

 

Tips tegen een stinkende vuilnisbak

 

#1 Regelmatig de vuilnisbak legen

Deze tip ligt natuurlijk het meest voor de hand: zorg ervoor dat je de vuilniszak regelmatig en op tijd vervangt. Hoe langer deze in je prullenbak zit, hoe meer tijd de inhoud krijgt om te broeien en schimmelen, wat er weer voor zorgt dat de prullenbak gaat stinken.

Wist je dat er ook vuilniszakken met lavendelgeur bestaan? Ruikt net wat frisser en fruitvliegjes vinden de geur van lavendel niet fijn.

 

#2 Vuilnisbak schoonmaken

De vuilnisbak schoonmaken, een klusje dat wel eens vergeten wordt. Het is verstandig om regelmatig de vuilnisbak goed uit te soppen. Een snelle manier om de vuilnisbak schoon te maken is door hem even onder de tuinslang of douche te zetten! Even soppen, tuinslang of douchestraal erop, afdrogen en de klus is geklaard!

 

#3 Geurtjes

Er zijn verschillende manieren om zoveel mogelijk geurtjes te voorkomen of de vuilnisbak wat lekkerder te laten ruiken. Zo kun je kattenbakkorrels, koffieprut of soda onderin de prullenbak strooien omdat deze alle drie geuren absorberen of neutraliseren. Ook kun je de vuilnisbak lekkerder laten ruiken met waspoeder, geurparels of door een paar druppels etherische olie, allesreiniger of een ander lekker geurtje op een keukenpapiertje of wattenschijfje te doen en in de prullenbak te gooien.

#4 De plek

Staat de prullenbak op de juiste plek in huis? Zo zet je een prullenbak liever niet in de buurt van de verwarming of in de brandende zon. Warmte zorgt er namelijk voor dat de vuilnisbak extra snel gaat stinken. Wist je dat er ook prullenbakken zijn die speciaal voor keukenkastjes zijn ontworpen? Zo staat de vuilnisbak op een koele en donkere plek én is deze ook uit het zicht.

 

Maak jij jouw prullenbak regelmatig schoon?

 

Wil je je graag oriënteren voor een nieuwe keuken? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest