088 0101 200 [email protected]

De gootsteenkast is vaak een van de rommeligste plekken in huis. Dit komt voornamelijk door een onpraktische indeling door de chiffon van de kraan en/of omdat er bijvoorbeeld een unit staat voor de heetwaterkraan. Het wordt een plek voor spullen die je nergens anders in je keuken kwijt kunt, zoals bijvoorbeeld schoonmaakspullen en andere rommeltjes. In deze blog geven wij tips om hier een einde aan te maken en gaan we de gootsteenkast organiseren.

 

De gootsteenkast organiseren

Organiseer jouw gootsteenkast met ons stappenplan!

 

#1 Kast leeghalen en schoonmaken

Haal alles uit de gootsteenkast. Ja, echt! Dit is meteen een goed moment om meteen je gootsteenkast schoon te maken. Pak er een mild sopje bij en maak de binnenkant van de kast goed schoon. Droog na met een schone doek.

 

#2 Categoriseren

Nu je alles uit de kast hebt gehaald en de spullen zijn uitgezocht is het slim om alles wat erin ligt op categorie te organiseren: schoonmaakmiddelen, spullen voor de vaatwasser, handdoeken en theedoeken en ga zo door.

 

#3 Spullen uitzoeken

Nu is het goed om je spullen uit te zoeken en wat je niet gebruikt, niet (meer) nodig hebt of spullen die kapot zijn weg te doen. Het is handig om je eerst af te vragen of er misschien ergens in huis spullen liggen die ook in de gootsteenkast horen, dan kun je deze hier meteen in meenemen. Bedenk voor elk item of je het ook echt gebruikt. Het is zonde om spullen te bewaren die je écht niet gebruikt, deze nemen onnodig plek in in jouw kast.

 

gootsteenkast organiseren

 

#4 Opbergaccessoires

Het kan fijn zijn om mooie opbergaccessoires aan te schaffen om je gootsteenkast overzichtelijk op te ruimen. Tegenwoordig vind je hier in verschillende winkels en webshops prachtige organizers en bakken voor. Ook in keukenwinkels zijn er mooie oplossingen beschikbaar. Bakken en organizers zorgen ervoor dat je snel en makkelijk toegang hebt tot de spullen die je nodig hebt. Met stapelbare bakken en planken in de gootsteenkast kun je verticaal opruimen om de ruimte in de kast optimaal te benutten.

 

#5 Gootsteenkast indelen

Nu de spullen zijn uitgezocht en je misschien mooie opbergsystemen hebt gekocht is het tijd om de kast weer in te ruimen. Zorg ervoor dat je spullen die je veel gebruikt snel toegankelijk zijn, de spullen die je minder vaak gebruikt kun je wat verder in de kast opbergen.

 

Je kunt dus gemakkelijk jouw gootsteenkast organiseren met onze tips. Zorg ervoor dat je regelmatig de inhoud van de kast bijhoud om de boel netjes te houden. Een opgeruimd gootsteenkastje helpt de keuken efficiënter te gebruiken en nog meer plezier uit je keuken te halen!

 

Wist je dat er ook prachtige oplossingen te verkrijgen zijn bij Keukenwarenhuis.nl om je spullen op te bergen? Kom langs in onze twee gezellige showrooms en doe inspiratie op voor jouw (nieuwe) keuken. Je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Je kunt ook meteen vrijblijvend een afspraak maken voor advies op maat. Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn!

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest