088 0101 200 [email protected]

Een schone oven is niet alleen mooier om te zien, de oven functioneert ook beter als deze schoon is. Bovendien komt het eten dat je er in maakt er smaakvoller uit. In deze blog vind je tips om de oven moeiteloos schoon te houden.

 

De oven schoonhouden

 

#1 Aluminiumfolie

Vaak wordt gedacht dat het handig is om de oven te bekleden met aluminiumfolie. Doe dit niet! Het zorgt er namelijk voor dat de hitte tegengehouden wordt en het kan zelfs vlam vatten. Gevaarlijk dus! Gebruik aluminiumfolie in de oven op een veilige manier, als onderdeel van het bereiden van je eten door bijvoorbeeld groenten in te pakken en op de bakplaat of het ovenrooster te leggen.

 

#2 Bakplaat

Gebruik liever vaker de bakplaat. Een bakplaat neem je na gebruik namelijk gemakkelijk af en er kan geen eten tussendoor vallen. Gebruik je het ovenrek? Laat de bakplaat er dan onder hangen om dezelfde reden. De rest van de oven wordt hierdoor minder vies.

 

#3 Ruim vuil meteen op

Ruim vuil in de oven zo snel mogelijk op. Wanneer je het eten uit de oven haalt, haal dan zo snel mogelijk het vuil eruit. Hoe langer je het vuil in de oven laat zitten, hoe moeilijker dit te verwijderen is. Denk er bij het weghalen van het vuil wel om dat de oven nog heet kan zijn en dat je oplet dat je jezelf niet verbrandt.

 

#4 Maak de ovendeur schoon

De deur van de oven kan ontzettend vies worden door het vet van de oven. Maak het glas van de oven na elk gebruik schoon met een vochtige doek.

 

#5 Zelfreinigende functie

Heeft jouw oven een zelfreinigende functie? Gebruik deze dan! Dat scheelt je een hoop schrobben als de oven erg vies is.

 

#6 Houdt de oven bij!

Eigenlijk de belangrijkste stap van allemaal. Om te voorkomen dat de oven schoonmaken een enorme klus wordt, is het belangrijk om de oven bij te houden. Maak regelmatig de oven schoon met een mild sopje, zodat vet en vuil geen kans krijgen om aan te koeken.

 

Ben je op zoek naar een nieuwe oven of een compleet nieuwe keuken? Kom vrijblijvend langs in onze showrooms en laat je inspireren! Je vindt hier alle keukenapparatuur en keukenstijlen. Of maak een afspraak voor advies op maat. Onze adviseurs helpen je graag met het realiseren van jouw droomkeuken! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn!

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest