088 0101 200 [email protected]

Je opent het keukenkastje en de kruidenpotjes komen er nog net niet uitgevallen. Het is rommelig en het kruidenpotje dat je nodig hebt met het bereiden van het avondeten staat ergens helemaal achteraan. Herkenbaar? Wij hebben een stappenplan voor je gemaakt waarmee jij jouw kruidenkast organiseren kunt. Lees gauw verder!

 

De kruidenkast organiseren

 

#1 Check de houdbaarheidsdatum
Begin bij het begin, haal alle kruiden uit de kast! Nu we het kruidenkastje gaan organiseren is het slim om eens goed door de voorraad kruiden heen te gaan om te kijken of er toevallig iets over datum is. Kruiden zijn lang houdbaar, maar verliezen op den duur wel smaak. Let op bij termen als ’te gebruiken tot’ dat je ze niet gebruikt na de houdbaarheidsdatum. Doe alles dat over datum is weg, dat ruimt alvast lekker op!

 

#2 Kruidenkast schoonmaken
Nu alle kruiden uit het kastje zijn gehaald, is dit een goed moment om een sopje door de kast heen te halen!

 

kruidenpotjes

#3 Kruidenpotjes
Je kunt ervoor kiezen om een heleboel dezelfde kruidenpotjes te kopen en de kruiden daarin over te gieten. Geef de kruidenpotjes een label met de juiste benaming. Dit is vooral erg fijn voor het oog, maar ook erg handig om gemakkelijk je voorraad bij te kunnen houden. Je kunt het label op het potje zelf of op de deksel plakken, het is maar net wat het handigst is in jouw keuken!

 

#4 Sorteer kruiden
Sorteer je kruiden! Dit kan op alfabetische volgorde, gesorteerd op type keuken of op het gebruik van de kruiden. Wanneer je op alfabetische volgorde sorteert vind je binnen no time het potje kruiden dat je nodig hebt, je hoeft alleen de eerste letters te zoeken. Dit is vooral fijn wanneer je een kruidenla hebt. Sorteer je op gebruik van kruiden? Dan liggen je meest gebruikte kruiden binnen handbereik! Deze manier is heel handig wanneer je je kruiden opbergt in een kastje waar kruiden achter elkaar moeten staan.

 

#5 Opbergen
Nu de kruiden gesorteerd zijn is het tijd om ze op te bergen. Heb je een kruidenla? Afhankelijk van de diepte van de lade kun je de kruidenpotjes rechtop zetten of liggend opbergen. Heb je een smalle lade, dan is het handig om de kruidenpotjes liggend op te bergen. Bij een diepere lade kun je ook verticaal opbergen. Heb je een kastje? Zet de kruiden dan gesorteerd terug in de kast. Op naar veel kookplezier!

 

 

Wist je dat er ook prachtige oplossingen te verkrijgen zijn bij Keukenwarenhuis.nl om kruiden op te bergen? Denk bijvoorbeeld aan een kruidenlade. Kom langs in onze twee showrooms en doe inspiratie op voor jouw (nieuwe) keuken. Je kunt ook meteen een afspraak maken voor advies op maat.

 

 

Meer opruim inspiratie!

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest