088 0101 200 [email protected]

Het is herfst en het wordt donkerder in huis, daardoor zal de verlichting in de keuken weer iets vaker aan staan. Maar hoe breng je nu sfeer aan in de keuken wanneer het buiten donker is? In deze blog lees je meer over keukenverlichting in de herfst.

 

Keukenverlichting in de herfst

 

Algemene- en werkverlichting

Algemene verlichting is de verlichting waarmee je met één druk op een knop de gehele keuken verlicht. Vaak zijn dit (inbouw)spots of plafondlampen. Werkverlichting wordt boven het werkblad geplaatst, om veilig aan het werk te kunnen in de keuken en dat je niet in je eigen schaduw staat te werken. Dit zijn bijvoorbeeld lampjes onder de bovenkasten of wanneer je geen bovenkastjes hebt, (inbouw)spotjes in het plafond of aan de wand. Ook vind je dit type verlichting in afzuigkappen. Deze typen verlichting zijn vooral bedoeld voor praktisch gebruik en brengen niet per definitie sfeer aan in een keuken. Hoe breng je dan sfeer aan met algemene- en werkverlichting? Dat kan je al heel gemakkelijk doen door het gebruik van dimbare spots of lampen. Zo kun je de lampen feller zetten wanneer je in de keuken bezig bent en de lampen dimmen wanneer je er geen verlichting nodig hebt.

 

Keukenverlichting in de herfst

 

Sfeerverlichting

Wil je nog meer uitpakken met licht? Dat kan met sfeerverlichting. Onder sfeerverlichting verstaan we indirecte verlichting. Hierbij kun je denken aan LED-strips onder het aanrechtblad en in de plinten of wandlampen. Dit type verlichting zorgt vooral voor sfeer en is ook in de avond heel erg fijn. Je kunt namelijk het felle licht uitzetten en door de sfeerverlichting wordt de keuken geen donkere hoek. Als je dan toch iets nodig hebt uit de keuken, kun je dat gemakkelijk vinden.

 

sfeer in de keuken

 

Versiering

Versier jij je woning op en top met de seizoenen mee? Dan kun je er ook aan denken om strengen met LED lampjes en kaarsen te gebruiken in je decoratie. Zo breng je extra sfeer en knusheid in de keuken. Let op: laat kaarsen nooit onbeheerd achter in de keuken, of gebruik nep kaarsen op batterijen, i.v.m. eventueel brandgevaar.

 

Tip!
Ben je nog op zoek naar een nieuwe keuken of wordt de nieuwe keuken binnenkort geplaatst? Bedenk een lichtplan vóór het plaatsen van een keuken, zo kun je nog eventuele lichtpunten en/of stopcontacten aan laten sluiten door een monteur. Zo kun je de keukenverlichting optimaal benutten!

 

Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Kom langs in onze showrooms of maak hier een afspraak voor advies op maat.

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest