088 0101 200 [email protected]

De indeling van de keuken is belangrijk om optimaal te kunnen genieten van je keuken. De zogenaamde keukendriehoek zorgt ervoor dat de keuken praktisch is in gebruik. In deze blog wordt de keukendriehoek uitgelegd.

 

De keukendriehoek

De perfecte werkdriehoek heeft te maken met de juiste plaatsing van spoelbak, kookplaat en de koelkast. Behalve bij een rechte keuken vormen deze onderdelen een driehoek waardoor je zeer efficiënt te werk kunt gaan in de keuken. Bij een rechte keuken is het natuurlijk niet mogelijk om een driehoek te vormen, daar plaats je de apparaten naast elkaar.

Vooral de afstand tussen de kookplaat en spoelbak zijn belangrijk, hier zal je het meeste tussen schakelen. Deze afstand houd je daarom het liefst onder de twee meter. De afstand naar de koelkast is iets minder belangrijk, deze heb je namelijk minder vaak nodig en kan daarom wat verder staan. Bij een ergonomische keuken ligt de afstand in totaal tussen de 6 tot 8 meter.

 

Keukenopstellingen

Er zijn vele keukenopstellingen mogelijk, denk bijvoorbeeld aan de hoekkeuken, eilandkeuken, U-keuken en parallel keuken. Voor elke keukenopstelling is er een keukendriehoek. Behalve natuurlijk voor de rechte keuken, maar ook dan is er een optimale keukenindeling. Hoe deze indelingen eruit kunnen komen te zien? Dat zie je in onderstaande afbeelding.

 

Voorbeelden van de ideale keukenindeling

keukenopstellingen

 

Ben jij benieuwd naar de ideale indeling van jouw keuken? Kom langs in onze showrooms en laat je inspireren. Of maak een afspraak bij een van onze keukenexperts. De koffie staat klaar!

 

Meer keukeninspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest