088 0101 200 [email protected]

Wil je een mooie en georganiseerde keuken? Denk dan eens aan glazen voorraadpotten als accessoires. Ze hebben niet alleen een praktische functie, maar brengen ook sfeer en orde in de keuken. Lees gauw verder.

 

Glazen voorraadpotten in de keuken

Wat kun je allemaal opbergen in glazen potten in de keuken? Meer dan je waarschijnlijk zelf denkt! Of je nu jampotten opspaart of voor mooie glazen voorraadpotten uit de winkel kiest, deze potten zijn multifunctioneel.

 

Kleine glazen potjes

Kleine glazen potjes met draaideksel en/of strooideksel zijn perfect om kruiden in te bewaren. Door de kruiden in dezelfde kleine glazen potjes op te bergen, vormt het kruidenkastje een kleurrijk, maar rustig en overzichtelijk geheel. Vergeet niet om je kruidenpotjes te labelen met een label of door het op te schrijven met bijvoorbeeld een krijtstift, omdat sommige kruiden nogal op elkaar kunnen lijken. Kleine glazen potjes zijn ook ideaal om verse thee in te bewaren!

 

glazen voorraadpotten

 

Middelgrote en grote glazen potten

Eigenlijk kun je vrijwel alle voorraad in de keuken wel in glazen potten bewaren. Pasta, rijst, noten, ontbijtgranen, gedroogd fruit, snoep. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het er wel in bewaren. Het voordeel aan glazen potten is dat je in één opslag kunt zien hoeveel je nog op voorraad hebt en je hebt nooit meer last van kapotgescheurde zakken waardoor je geen losse pasta of rijst korrels meer in je voorraadkast terugvindt. Denk er wel om dat je voor je voorraad altijd gesloten potten kiest met deksel, zodat het product vers blijft. Vergeet ook deze potten niet te labelen. Ook zou je met een uitwisbare stift de houdbaarheidsdatum van producten op de potten kunnen schrijven, zo hoef je je nooit zorgen te maken of een product nog houdbaar is.

Sommige producten zoals koffiebonen bewaar je liever in een donkere (niet lichtdoorlaatbare) afgesloten pot om de kwaliteit van het product te waarborgen.

 

details

 

Verse producten

Ook voor verse producten zijn glazen potten en bakjes een uitkomst. Zo zijn ze perfect om leftovers in te bewaren. Een groot voordeel van glas is dat de smaak of kleur van een gerecht niet in de pot trekt. Weckpotten zijn ook perfect om te gebruiken om zelf gefermenteerde groenten te maken, zoals kimchi. Of om te mealpreppen en alvast je favoriete pastasaus klaar te zetten. Denk er wel om dat de potten voor verse producten goed luchtdicht moeten zijn en dat je ze niet tot de nok toe vult.

 

Potten steriliseren

Wanneer je glazen potten gebruikt om voorraad in op te bergen, zorg er dan wel voor dat je deze steriliseert voor gebruik. Dit doe je door de potjes een paar minuten in kokend water te dompelen. Zet de potjes daarna ondersteboven op een schone en droge theedoek om aan de lucht te drogen. Zorg dat de potten echt goed opgedroogd zijn. Nu zijn de potten veilig voor gebruik.

 

Hoe berg jij je voorraad op?

 

Benieuwd naar de mogelijkheden om de keuken toch nog een stapje verder aan te pakken dan enkel deze tips toe te passen? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest