088 0101 200 [email protected]

Wanneer je jouw woning wilt verbouwen komen er wel eens wat dilemma’s op je af. Zo ook de vraag of je beter eerst de keuken laat plaatsen of dat je voor het plaatsen van de keuken beter eerst de vloer kunt laten leggen. Wat is nou wijsheid?

 

Eerst een keuken plaatsen of eerst de vloer leggen?

In principe maakt het niet zoveel uit, het kan allebei. Wel zijn er een aantal aandachtspunten waar je om moet denken bij het leggen van een vloer en het plaatsen van de keuken.

 

Eerst een keuken plaatsen

In sommige gevallen is het handiger om eerst de keuken te laten plaatsen, bijvoorbeeld wanneer je kiest voor zwevende vloeren zoals laminaat of een pvc vloer. De reden daarvoor is eigenlijk heel simpel: een keuken verplaats je niet meer en het is dan ook zonde om de vloer onder de keuken door te leggen. Daarbij is de levensduur van laminaat korter dan die van een keuken, het is dan ook niet wenselijk om een keuken op het laminaat te plaatsen. Ook is dit handiger omdat je bij eventuele waterschade aan de vloer de vloerdelen makkelijker kunt vervangen.

In het geval van een keukeneiland moet deze bij een zwevende vloer altijd geplaatst worden voordat de vloer gelegd wordt, dit in verband met het gewicht van een keukeneiland.

 

Eerst de vloer leggen

In een enkel geval kun je prima eerst de vloer leggen, dit gaat dan met name om een tegelvloer of gietvloer. Deze gaan heel lang mee en vervang je niet zomaar. In dit geval is het dan ook geen probleem om de keuken op een vloer te laten plaatsen. Ook bij losstaand apparatuur is het slim om eerst de vloer te plaatsen voordat je de losse apparaten op hun plek zet (de keuken zelf kan wel vooraf geplaatst worden).

 

Afwerking

Voor de mooiste afwerking laat je de vloer een klein stukje doorlopen onder de plint van de keuken. Zo ontstaan er geen naden en hoef je ook niet aan de gang met plakplinten. Dit kun je vooraf bij het ontwerpen van de keuken en het uitkiezen van de vloer bespreken, zodat er rekening kan worden gehouden met de hoogte van de plint.

 

Wat heeft jouw voorkeur? Eerst de vloer leggen of eerst de keuken laten plaatsen?

 

Benieuwd naar de mogelijkheden om de keuken toch nog een stapje verder aan te pakken dan enkel deze tips toe te passen? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen en al je vragen stellen, je vindt hier bovendien alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een afspraak.

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest